Miten löydän Ohjaamoon?

Ohjaamoja on noin 50 eri puolilla Suomea, ja toiminta ulottuu jokaisen maakunnan alueelle. Pohjoisin Ohjaamo löytyy Rovaniemeltä, eteläisin puolestaan Helsingistä. Lähimmän Ohjaamosi löydät helposti täältä. Kaikkien Ohjaamojen yhteystiedot on koottu lisäksi listaksi tänne

Ohjaamoon ovat tervetulleita kaikki alle 30-vuotiaat asian kuin asian kanssa. Ohjaamoon tullessa sinun ei tarvitse tietää, millaista apua tai tukea tarvitset – aina kannattaa tulla juttelemaan Ohjaamon väen kanssa. Ohjaamoissa työskentelee yhteensä noin 450 eri alojen ammattilaista. He ovat paikalla sinua varten ja osaavat ohjata eteenpäin missä tahansa tilanteessa.

Ohjaamojen taustaa

Ohjaamojen toimintaa lähdettiin kehittelemään vuonna 2014 osana nuorisotakuuta. Vuoden 2015 alussa käynnistyi joukko Euroopan sosiaalirahaston tukemia hankkeita, jotka ovat rakentaneet kuntiin ja kuntayhtymiin Ohjaamo-palveluja. Ohjaamoja on syntynyt myös kuntien omana toimintana ilman ulkopuolista hankerahoitusta. Ohjaamoja kehitetään työ- ja elinkeinoministeriön, opetus- ja kulttuuriministeriön sekä sosiaali- ja terveysministeriön yhteistyönä. Valtakunnallisesti toimintaa tukee Kohtaamo-hanke (ESR).

Uutislista Uutislista

Takaisin

Nuorten palautekeruuviikot 18.-28.4.2017

Ohjaamoissa kerätään säännöllisesti palautetta asioivilta nuorilta. Tänä keväänä valtakunnalliset palautekeruuviikot järjestetään huhtikuussa 18.-28. päivä, jolloin Ohjaamoissa asioivilta kysytään kokemuksia ja kehittämisideoita. Palautteen antaminen on helppoa, eikä se vie paljoa aikaa.

Palautteen saaminen on Ohjaamoille tärkeää, jotta toimintaa voidaan kehittää edelleen vastamaan paremmin tarpeita, toiveita ja odotuksia.

Lokakuussa 2016 Ohjaamon palvelusta antoi palautetta 442 iältään 13–34 -vuotiasta vastaajaa 17 eri Ohjaamosta. Viime syksyn palautteeseen voit tutustua täällä.