Miten löydän Ohjaamoon?

Ohjaamoja on noin 50 eri puolilla Suomea, ja toiminta ulottuu jokaisen maakunnan alueelle. Pohjoisin Ohjaamo löytyy Rovaniemeltä, eteläisin puolestaan Helsingistä. Lähimmän Ohjaamosi löydät helposti täältä. Kaikkien Ohjaamojen yhteystiedot on koottu lisäksi listaksi tänne

Ohjaamoon ovat tervetulleita kaikki alle 30-vuotiaat asian kuin asian kanssa. Ohjaamoon tullessa sinun ei tarvitse tietää, millaista apua tai tukea tarvitset – aina kannattaa tulla juttelemaan Ohjaamon väen kanssa. Ohjaamoissa työskentelee yhteensä noin 450 eri alojen ammattilaista. He ovat paikalla sinua varten ja osaavat ohjata eteenpäin missä tahansa tilanteessa.

Ohjaamojen taustaa

Ohjaamojen toimintaa lähdettiin kehittelemään vuonna 2014 osana nuorisotakuuta. Vuoden 2015 alussa käynnistyi joukko Euroopan sosiaalirahaston tukemia hankkeita, jotka ovat rakentaneet kuntiin ja kuntayhtymiin Ohjaamo-palveluja. Ohjaamoja on syntynyt myös kuntien omana toimintana ilman ulkopuolista hankerahoitusta. Ohjaamoja kehitetään työ- ja elinkeinoministeriön, opetus- ja kulttuuriministeriön sekä sosiaali- ja terveysministeriön yhteistyönä. Valtakunnallisesti toimintaa tukee Kohtaamo-hanke (ESR).

Uutislista Uutislista

Takaisin

Unelmaduuni vai unelmana duuni?

Ohjaamot ovat mukana Porin SuomiAreenalla. Torstaina 13.7. keskustellaan unelmaduuneista ja nuorten työllistymisestä. Samana päivänä starttaa myös Satakunnan Ohjaamo.

Unelmaduuni vai unelmana duuni?

Torstaina 13. päivä heinäkuuta keskustellaan otsikolla Unelmaduuni vai unelmana duuni? kello 17.00-18.15 Puuvillan kauppakeskuksessa osoitteessa Siltapuistonkatu 14. Millaisista töistä nuoret unelmoivat, miten unelmaduuniin pääsee käsiksi vai jäävätkö ne pelkiksi unelmiksi? Keskustelua johdattelee Duudsoneista tuttu HP Parviainen.

Keskustelijoina tilaisuudessa ovat:

Li Andersson, kansanedustaja, Vas.
Claudia ElGonzalez, työtä etsivä nuori
Marjaana Herlevi, elämäntehtäväetsijä, Urataival
Antti Rautajoki, opiskelija, Valo-Valmennusyhdistys ry
Risto Tornivaara, toimitusjohtaja, Danske Bank Oyj
Maiju Voutilainen, videobloggaaja Mansikkka

Keskustelua voi seurata etänä MTV Katsomon ja SuomiAreenan verkkosivujen kautta. Tallenne tilaisuudesta on nähtävissä myöhemmin Katsomossa. Keskustelua käydään myös sosiaalisessa mediassa tunnisteella #unelmaduuni.

Tunnelmaan voit virittyä jo ennakkoon katsomalla puhujien terveiset heidän unelmaduuneistaan.