Usein kysytyt kysymykset

Kenelle Ohjaamo on tarkoitettu?

Ohjaamot on tarkoitettu kaikille alle 30-vuotiaille nuorille. Olipa asiasi pieni tai suuri, kaipasitpa nopeaa tietoa tai pidempää ohjausta – Ohjaamo on aina oikea paikka.

Mihin saan apua Ohjaamosta?

Ohjaamosta saat maksutonta apua monenlaisiin asioihin omaan elämääsi liittyen, esimerkiksi opiskeluun, työllistymiseen, asumiseen ja hyvinvointiin. Ohjaamosta et suoraan saa esimerkiksi asuntoa tai toimeentulotukea, mutta Ohjaamosta saat paljon tietoa ja tukea näidenkin asioiden hakemiseen. Ohjaamojen palvelut ja niissä työskentelevät ammattilaiset vaihtelevat jonkin verran paikkakunnittain. Kaikkiin Ohjaamoihin ovat kuitenkin kaikki alle 30-vuotiaat tervetulleita asiasta riippumatta: Ohjaamoissa osataan aina auttaa ja neuvoa eteenpäin.

Kotikunnassani ei ole Ohjaamoa. Voinko asioida naapurikunnan Ohjaamossa?

Ohjaamo on avoin kaikille alle 30-vuotiaille: tietoa ja neuvontaa saa jokainen sisään astuva kotikunnasta riippumatta. Vain osa Ohjaamojen palveluista, usein syvällisempää ohjausta vaativa palvelu, on yleensä rajattu vain kyseisen kunnan asukkaille. Ohjaamoon kannattaa kuitenkin aina tulla riippumatta siitä, mitä asiasi koskee ja missä kotikuntasi sijaitsee, sillä Ohjaamon ammattilaiset ovat paikalla ohjaamassa sinua eteenpäin.

Älä jää yksin silloinkaan, jos et pääse käymään Ohjaamossa paikan päällä; Ohjaamot palvelevat myös puhelimitse, Whatsappilla, tekstiviestillä ja sähköpostilla. Lähimmän Ohjaamosi yhteystietoineen löydät täältä

Mistä saan lisää tietoa Ohjaamoista?

Parhaiten Ohjaamoihin pääsee tutustumaan käymällä paikan päällä Ohjaamon aukioloaikoina tai sovittuna aikana. Lisää tietoa Ohjaamoista saat näiden sivujen lisäksi Ohjaamojen omilta sivuilta, jotka löydät hakemalla ensin lähimmän Ohjaamosi täältä. Moni Ohjaamo on lisäksi Facebookissa ja Instagramissa, osa myös esimerkiksi YouTubessa, Twitterissä ja Snapchatissa. Ohjaamo-tietoa löydät sosiaalisen median kanavista tunnisteella #Ohjaamo.

Uutislista Uutislista

Takaisin

Kevään 2017 asiakaspalaute

Ohjaamossa koetaan osallisuutta monella tasolla – Kevään 2017 asiakaspalaute

 

Ohjaamot saavat ohjauksestaan kiitettävän keskiarvon, 9,17. Valtaosa nuorista (94 %) kokee saaneensa Ohjaamosta tarvitsemaansa tukea ja tietoa. Tulevaisuuden suunnitelmien kokee edistyneen kolme neljästä. Erityisesti Ohjaamoissa asioivat kokevat osallisuutta omassa ohjausprosessissaan – he kokevat tulevansa kuulluksi sekä osallistuvansa ratkaisuihin. Myös Ohjaamo-palvelun kehittämisen ja suuntaamisen useat kokevat mahdolliseksi. Lue lisää raportista.

Huhti-toukokuun vaihteessa 2017 kerättiin asiakaspalautetta kymmenessä Ohjaamossa. Keruussa kiinnitettiin nyt erityistä huomiota siihen, että palautemahdollisuutta tarjotaan kaikille Ohjaamoissa keruupäivinä asioiville. Palautetta antoi noin 72 prosenttia asiakkaista, yhteensä 208 nuorta. Osaa palautetta antaneista on myös haastateltu. Palauteaineistosta sekä haastatteluista on tulossa Matleena Kososen ja Heidi Romppasen ohjausalan pro gradu –tutkielma, josta kuulemme myöhemmin.