Usein kysytyt kysymykset

Kenelle Ohjaamo on tarkoitettu?

Ohjaamot on tarkoitettu kaikille alle 30-vuotiaille nuorille. Olipa asiasi pieni tai suuri, kaipasitpa nopeaa tietoa tai pidempää ohjausta – Ohjaamo on aina oikea paikka.

Mihin saan apua Ohjaamosta?

Ohjaamosta saat maksutonta apua monenlaisiin asioihin omaan elämääsi liittyen, esimerkiksi opiskeluun, työllistymiseen, asumiseen ja hyvinvointiin. Ohjaamosta et suoraan saa esimerkiksi asuntoa tai toimeentulotukea, mutta Ohjaamosta saat paljon tietoa ja tukea näidenkin asioiden hakemiseen. Ohjaamojen palvelut ja niissä työskentelevät ammattilaiset vaihtelevat jonkin verran paikkakunnittain. Kaikkiin Ohjaamoihin ovat kuitenkin kaikki alle 30-vuotiaat tervetulleita asiasta riippumatta: Ohjaamoissa osataan aina auttaa ja neuvoa eteenpäin.

Kotikunnassani ei ole Ohjaamoa. Voinko asioida naapurikunnan Ohjaamossa?

Ohjaamo on avoin kaikille alle 30-vuotiaille: tietoa ja neuvontaa saa jokainen sisään astuva kotikunnasta riippumatta. Vain osa Ohjaamojen palveluista, usein syvällisempää ohjausta vaativa palvelu, on yleensä rajattu vain kyseisen kunnan asukkaille. Ohjaamoon kannattaa kuitenkin aina tulla riippumatta siitä, mitä asiasi koskee ja missä kotikuntasi sijaitsee, sillä Ohjaamon ammattilaiset ovat paikalla ohjaamassa sinua eteenpäin.

Älä jää yksin silloinkaan, jos et pääse käymään Ohjaamossa paikan päällä; Ohjaamot palvelevat myös puhelimitse, Whatsappilla, tekstiviestillä ja sähköpostilla. Lähimmän Ohjaamosi yhteystietoineen löydät täältä

Mistä saan lisää tietoa Ohjaamoista?

Parhaiten Ohjaamoihin pääsee tutustumaan käymällä paikan päällä Ohjaamon aukioloaikoina tai sovittuna aikana. Lisää tietoa Ohjaamoista saat näiden sivujen lisäksi Ohjaamojen omilta sivuilta, jotka löydät hakemalla ensin lähimmän Ohjaamosi täältä. Moni Ohjaamo on lisäksi Facebookissa ja Instagramissa, osa myös esimerkiksi YouTubessa, Twitterissä ja Snapchatissa. Ohjaamo-tietoa löydät sosiaalisen median kanavista tunnisteella #Ohjaamo.

Uutislista Uutislista

Takaisin

Unelmaduuni vai unelmana duuni?

Ohjaamot ovat mukana Porin SuomiAreenalla. Torstaina 13.7. keskustellaan unelmaduuneista ja nuorten työllistymisestä. Samana päivänä starttaa myös Satakunnan Ohjaamo.

Unelmaduuni vai unelmana duuni?

Torstaina 13. päivä heinäkuuta keskustellaan otsikolla Unelmaduuni vai unelmana duuni? kello 17.00-18.15 Puuvillan kauppakeskuksessa osoitteessa Siltapuistonkatu 14. Millaisista töistä nuoret unelmoivat, miten unelmaduuniin pääsee käsiksi vai jäävätkö ne pelkiksi unelmiksi? Keskustelua johdattelee Duudsoneista tuttu HP Parviainen.

Keskustelijoina tilaisuudessa ovat:

Li Andersson, kansanedustaja, Vas.
Claudia ElGonzalez, työtä etsivä nuori
Marjaana Herlevi, elämäntehtäväetsijä, Urataival
Antti Rautajoki, opiskelija, Valo-Valmennusyhdistys ry
Risto Tornivaara, toimitusjohtaja, Danske Bank Oyj
Maiju Voutilainen, videobloggaaja Mansikkka

Keskustelua voi seurata etänä MTV Katsomon ja SuomiAreenan verkkosivujen kautta. Tallenne tilaisuudesta on nähtävissä myöhemmin Katsomossa. Keskustelua käydään myös sosiaalisessa mediassa tunnisteella #unelmaduuni.

Tunnelmaan voit virittyä jo ennakkoon katsomalla puhujien terveiset heidän unelmaduuneistaan.