Miten löydän Ohjaamoon?

Ohjaamoja on noin 70 eri puolilla Suomea, ja toiminta ulottuu jokaisen maakunnan alueelle. Pohjoisin Ohjaamo löytyy Rovaniemeltä, eteläisin puolestaan Hangosta. Lähimmän Ohjaamosi löydät helposti täältä. Kaikkien Ohjaamojen yhteystiedot on koottu lisäksi listaksi tänne. 

Ohjaamoon ovat tervetulleita kaikki alle 30-vuotiaat asian kuin asian kanssa. Ohjaamoon tullessa sinun ei tarvitse tietää, millaista apua tai tukea tarvitset – aina kannattaa tulla juttelemaan Ohjaamon väen kanssa. Ohjaamoissa työskentelee yhteensä noin 450 eri alojen ammattilaista. He ovat paikalla sinua varten ja osaavat ohjata eteenpäin missä tahansa tilanteessa.

Ohjaamojen taustaa

Ohjaamojen toimintaa lähdettiin kehittelemään vuonna 2014 osana nuorisotakuuta. Vuoden 2015 alussa käynnistyi joukko Euroopan sosiaalirahaston tukemia hankkeita, jotka ovat rakentaneet kuntiin ja kuntayhtymiin Ohjaamo-palveluja. Ohjaamoja on syntynyt myös kuntien omana toimintana ilman ulkopuolista hankerahoitusta. Ohjaamoja kehitetään työ- ja elinkeinoministeriön, opetus- ja kulttuuriministeriön sekä sosiaali- ja terveysministeriön yhteistyönä. Valtakunnallisesti toimintaa tukee Kohtaamo-hanke (ESR).