Vanliga frågor

Vem riktar sig Navigatorn till?

Navigatorerna riktar sig till alla ungdomar under 30 år. Oavsett om du har ett stort eller litet ärende, snabbt behöver information eller mer långtgående vägledning är Navigatorn alltid rätt ställe.

Vad får jag hjälp med hos Navigatorn?

Hos Navigatorn får du hjälp med många olika saker som rör ditt liv, exempelvis studier, jobb, boende och välbefinnande. Du får inte exempelvis en bostad eller utkomststöd direkt från Navigatorn, men Navigatorn ger dig mycket information och stöd i hur du söker sådant. Vilka tjänster som Navigatorn erbjuder och vilka yrkesverksamma som arbetar där varierar mellan olika orter. Alla under 30 år är dock välkomna till alla Navigatorer oavsett ärende: Hos Navigatorerna kan du alltid få hjälp och råd för hur du ska gå vidare.

Det finns ingen Navigator i min hemkommun. Kan jag gå till Navigatorn i grannkommunen?

Navigatorn är öppen för alla under 30 år: alla som kommer in får information och råd oberoende av hemkommun. Endast en del av Navigatorns tjänster, ofta sådana tjänster som kräver mer djupgående vägledning, är i regel begränsade till invånarna i den aktuella kommunen. Det är dock alltid en bra idé att komma till Navigatorn oberoende av vad saken gäller och vilken som är din hemkommun, för personalen på Navigatorn finns där för att hjälpa dig vidare.

Även om du inte har möjlighet att besöka en Navigator ska du inte hålla dina funderingar för dig själv; Navigatorerna kan även kontaktas via Whatsapp, sms och e-post. Närmaste Navigator och kontaktuppgifter hittar du här.

Var kan jag få mer information om Navigatorerna?

Det bästa är att besöka Navigatorerna på plats under öppettiderna eller vid en överenskommen tidpunkt. Ytterligare information om Navigatorerna får du förutom på de här sidorna även på Navigatorernas egna webbsidor, som du hittar genom att söka på närmaste Navigator här. Många Navigatorer finns dessutom på Facebook och Instagram och en del även på exempelvis YouTube, Twitter och Snapchat. Information om Navigatorerna hittar du i sociala medier under hashtaggen #Ohjaamo och #Navigator.