Palvelut Palvelut

Ohjaamotalosta saat ohjausta liittyen opiskelumahdollisuuksiin ja opintoihin hakeutumiseen, työnhakuun ja toimeentuloon sekä asumiseen, arjenhallintaan ja hyvinvointiin.

Ohjaamotalossa työskentelee jopa 80 nuorten elämän asiantuntijaa, jotta osaisimme tarjota tukea mahdollisimman moniin eri tarpeisiin ja elämäntilanteisiin ja saisit tarvitsemasi avun saman katon alta.

Voit ottaa yhteyttä soittamalla, WhatsAppilla, sähköpostitse tai tulla käymään Starttipisteillämme ilman ajanvarausta.

KOULUTUS


 Kiinnostaako koulutus?

 

Ohjaamotalossa saat tietoa eri ammattialoista ja koulutusmahdollisuuksista.

Koulutukseen liittyvistä asioista voit kysellä sähköpostitse, soittamalla tai käymällä Starttipisteessä. Varataan tarvittaessa aika pidempään tapaamiseen joko opinto-ohjaajalle tai ammatinvalintapsykologille.

 

RAHA-ASIAT


Mietityttävätkö raha-asiat?

Ohjaamotalosta saat vinkkejä taloudenhoitoon ja apua tukien ja etuuksien hakemiseen.

Tule käymään Ohjaamotalon Starttipisteellä Leppävaarassa tai Ison Omenan Palvelutorilla – etsitään yhdessä ratkaisuja tilanteeseesi!

 

ASUMINEN


Tarvitsetko apua asumiseen liittyvissä ongelmatilanteissa?

Asumisneuvoja voi auttaa, jos sinulla on vuokranmaksuvaikeuksia, häätöuhkatilanne, ongelmia tukien ja etuuksien hakemisessa tai asuntohakemuksen täyttämisessä sekä muissa asumiseen liittyvissä haasteissa. Asumisneuvoja selvittää tilannettasi kokonaisvaltaisesti ja antaa myös tietoa muista palveluista ja tukimuodoista.

 

TYÖ


Etsitkö töitä? Tarvitsetko apua työnhaussa? Kaipaatko ideoita?

Ohjaamotalosta saat tietoa työelämästä ja käytännön apua työnhakuun. Autamme sinua hakemuksen ja CV:n teossa ja haastatteluun valmistautumisessa. Etsitään yhdessä sopivia työpaikkoja Sinulle. Ohjaamotalon Täsmärekryissä pääset tapaamaan työnantajia ja pääset suoraan työhaastatteluun. Tule käymään Leppävaaran tai Iso Omenan starttipisteillä ja suunnitellaan miten kannattaisi jatkaa eteenpäin.

 

TERVEYS JA HYVINVOINTI


 

 

IHMISSUHTEET


Kaipaatko apua ihmissuhteissasi?

Koetko itsesi yksinäiseksi? Hyvinvoinnin näkökulmasta hyvät ja ravitsevat ihmissuhteet ovat tärkeitä ja me Ohjaamotalossa olemme sinua varten myös ihmissuhdeasioissa. Yksilötapaamisissa voimme yhdessä pohtia ihmissuhteissasi askarruttavia kysymyksiä hyväksyvässä, sallivassa ja läsnäolevassa ilmapiirissä. Autamme ja tuemme sinua löytämään sinulle sopivia ryhmiä ja harrastuksia, joissa voit tutustua uusiin ihmisiin ja kehittää omia ihmissuhdetaitojasi.

 

VAPAA-AIKA


Mietitkö mitä voisit tehdä vapaa-ajalla? Etsitkö uutta harrastusta? Kiinnostaako sinua vapaaehtoistyö ulkomailla?

Tule juttelemaan Leppävaaran ja Ison Omenan palvelutorin starttipisteille ilman ajanvarausta aukioloaikoina niin katsotaan yhdessä mitä kiinnostavaa tarjontaa Espoosta löytyy.