Ajankohtaista - Ohjaamo Jyväskylä

Onni café - hyvinvointituokiot 18-29-vuotiaille

Ohjaamo Jyväskylässä järjestetään kaksi Onni café hyvinvointituokiota 18-29-vuotiaille nuorille aikuisille.

Ensimmäisessä teemaillassa torstaina 12.5. klo 15.30-17.30 aiheena on yksinäisyys ja torstaina 16.6. keskustellaan sukupuolen moninaisuudesta. Tule kuulolle sinua kiinnostavaan hyvinvointihetkeen, tarjolla on myös pientä purtavaa!

Molemmat Onni cafét järjestetään Nuorten talossa osoitteessa Asemakatu 4 (2.krs).

Lisätietoja Onni cafésta voit kysellä joko nuorisonohjaaja Outilta p. 050 478 2578 tai Onni-työntekijä Suvilta p. 050 529 0376

Kaksi nuorta istuu vastakkain kahvipöydässä. Molemmilla edessään kahvikupit.
Kuvaaja: Kimi Koski

Nuorten kehon ja mielen hyvinvoinnin työpajat kesä-heinäkuussa

Tule mukaan kehon ja mielen hyvinvoinnin työpajoihin Nuorten talolle!

Työpajat 8.6. alkaen heinäkuun puoliväliin saakka joka keskiviikko klo 14.30-16 on tarkoitettu Nuorten talon asiakkaille. Voit ottaa halutessasi mukaan oman alustan ja huovan ja pukeutua mukaviin ja joustaviin vaatteisiin. Et tarvitse aiempaa kokemusta tai liikkeellistä osaamista, tule omana itsenäsi. Voit osallistua yhteen tai useampaan työpajaan. 

Työpajoissa on eri kerroilla eri teemat, mutta jokaisella kerralla saat aikaa olla läsnä itsellesi ja oman kehon kuuntelulle, rentoutua ja tiedostaa omaa hengitystä sekä liikkua juuri sinulle sopivalla tavalla tai vain olla. Voit käsitellä kokemaasi kirjoittamalla tai piirtämällä. Työpajassa on tilaa myös puheelle ja vuorovaikutukselle, mutta ensisijaisesti jokainen saa halutessaan keskittyä omaan tilaan ja omaan harjoitukseen. 
 

Työpajojen kuvaukset:

Rentoutumisen työkaluja arkeen 

  • Pääset purkamaan kuormittuneisuutta ja rauhoittamaan hermostoa vapaan liikkeen, yin-joogan, hengityksen ja rentoutumisen keinoin. 

Tanssi-liiketerapian menetelmiä

  • Saat tutustua tanssi-liiketerapiaan. Työpajassa on tilaa juuri sellaiselle olemiselle tai liikkumiselle, jota sinä kaipaat. Hengityskin on liikettä.

Tunteet, keho ja kuva

  • Tilaa tunteille, tilaa oivalluksille. Teemme kehollisia / kokemuksellisia harjoituksia ja käsittelemme kokemaamme kirjoittamalla ja kuvan tekemisen keinoin.

Omat rajat ja turva kehossa

  • Tutkimme omia rajojamme erilaisten harjoitusten avulla, sekä sitä, mikä luo turvan tunnetta, ja kuinka hengityksen ja liikkeen avulla on mahdollista lisätä turvan kokemista omassa kehossa. 
     

Työpajojen aikataulut:

ke 8.6. klo. 14.30-16  Rentoutumisen työkaluja arkeen
ke 15.6. klo 14.30-16  Tanssi-liiketerapian menetelmiä

ke 22.6. klo. 14.30-16  Tunteet, keho ja kuva

ke 29.6. klo. 14.30-16  Omat rajat ja turva kehossa  

ke 6.7. klo. 14.30-16  Rentoutumisen työkaluja arkeen 

ke 13.7. klo. 14.30-16  Tanssi-liiketerapian menetelmiä

Mies makaa nurmikolla katsellen taivasta. Mainoksessa tekstiä.
 

Työpajat ohjaa Meri Nisula, tanssi-liiketerapeutti ja yin-jooga -ohjaaja.

Nuorten talon aukioloajat laajenivat!

Nuorten talo ja samalla myös Ohjaamo Jyväskylä palvelee laajentuneilla aukioloajoilla loppukevään! Jatkossa voit asioida ilman ajanvarausta maanantaista torstaihin klo 12-17. Ajanvarauksella palvelua on saatavilla ma-pe klo 8-16.

Nuorten talosta löydät muun muassa nuorisotyön, päihde- ja mielenterveyspalvelujen, sosiaalityön sekä etsivän nuorisotyön palveluja. Toimijat yhteystietoineen löydät Nuorten Jyväskylä -sivustolta.

Sateenkaariryhmä starttaa huhtikuussa!

Nuorten talolla starttaa sateenkaariryhmä 18-29-vuotiaille tiistaina 5.4.2022 klo 16-18. Ryhmä kokoontuu kevään ajan joka toinen tiistai osoitteessa Asemakatu 4, 2.kr. 

Luvassa hengailua, pientä tarjottavaa ja pelailua. Ryhmässä myös suunnitellaan yhteisesti, mitä halutaan kevään aikana tehdä. Toimintaan osallistuminen on täysin maksutonta ja noudatamme turvallisemman tilan periaatteita.

Lisätietoja ryhmästä voit kysellä Ohjaamon nuorisonohjaaja Outilta, p. 050 478 2578 (myös Whatsapp)