Tapahtumat ja Ryhmät - Ohjaamo Kouvola

Tapahtumat ja ryhmät

Onni – hankkeen Voimauttavia ryhmiä jännittäjille

Jännittääkö porukassa puhuminen tai puhelimella soittaminen? Panikoitko työhaastattelua? Tämä ryhmä on sinua varten! Jännittäminen on luonnollista. Lähes kaikki meistä jännittävät joskus; esiintymistä tai vastaavaa tilannetta on jännittänyt joskus noin 70 prosenttia suomalaisista. Ohjaamoiden jännittäjäryhmät tarjoavat tukea nuorille, joiden elämää jännittäminen haittaa.

Ryhmä perustuu psykologi Minna Martinin kehittämään malliin. Onni-hankkeen työntekijät ja muut ohjaamolaiset pitävät ryhmiä Ohjaamoissa ja verkossa. Lähes kaikilla osallistujilla jännittäminen on vähentynyt tai toimintakyky vahvistunut, ja lähes kaikki mukana olleet suosittelisivat ryhmää muille.

18 – 29 -vuotiaille tarkoitetussa maksuttomassa ryhmässä löydetään yhdessä keinoja jännityksestä selviämiseen.

Ryhmässä käsiteltäviä teemoja

​​​​​
⦁    Jännittämiseen liittyvät tuntemukset ja jännitystilanteet
⦁    Stressin, ahdistuneisuuden ja jännittyneisyyden yhteys
⦁    Toimintatapojen ja suhtautumisen merkitys
⦁    Jännitämisen taustatekijät
⦁    Minäkuva ja itsesäätely
⦁    Sosiaaliset suhteet

Ryhmiä järjestetään ympärivuoden sekä valtakunnallisina verkkoryhminä että paikallisesti Kouvolan Ohjaamossa. Kysy lisää!

Seuraavat Kouvolan paikalliset ryhmät

​​​​​​​

16-17-vuotiaiden ryhmä kokoontuu kahdeksana keskiviikkona  1.9 - 20.10. 2021 klo16-18, Nupa-Nuortenpaikassa, Ohjaamossa (Kouvolakatu 28, A-ovi). Kysy lisää ja varaa haastatteluaika Iikalta, 020 6154 460 tai Hanskalta, 020 6156 592.

 

Täysi-ikäisten ryhmä kokoontuu tiistaisin 14.9-2.11 klo 14-16, Nupa-NuortenpaikassaKysy lisää ja varaa haastatteluaika: Mia p. 0406209780 tai Tanja p. 0406209780.

​​​​​​​

Ohjaamo Onnin Hyvinvointituokiot

18-29v. nuorille discordissa, tiistaisin klo 16-17 alkaen 2.9.

Linkki discordiin: httpx://discord.gg/dtxQsKCNm9
​​​​​​​Voit osallistua yhteen tai vaikka kaikkiin tuokioihin, ei ennakkoilmoittautumista, maksuton.

Duunitreffit

Vuosittain, alkuvuodesta järjestettävät Duunitreffit on Kymenlaakson suurin rekrytointitapahtuma. Tapahtuma on järjestetty sekä läsnä että virtuaalisesti (poikkeusaikana). Duunitreffeillä työnantajat ja työnhakijat kohtaavat toisensa. Tarjolla on avoimia työpaikkoja ja kesäduuneja. Duunitreffit on hieno tilaisuus päästä kohtaamaan työnantajia läsnä tai verkon välityksellä ja kysymään avoimista työpaikoista.

Duunia vailla-rekrytointitapahtuma 29.9. klo 13-15, TEAMS

Rekrytointialan yritykset esittelevät avoimia työpaikkoja ja antavat vinkkejä, miten onnistua työnhaussa.

Työnhaun pikatreffit 21.10. klo 13-15, TEAMS.

Työnhaun pikatreffit on tapahtuma, jossa on mukana useita työnantajia esittelemässä avoimia työpaikkoja eri aloilta. Tapahtuman aluksi työnantajat kertovat tarkemmin yrityksestään ja avoimista työpaikoista. Voit tulla vain hankkimaan lisätietoa eri työtehtävistä ja yrityksistä. Jos kiinnostava työpaikka löytyy, sinulla on mahdollisuus päästä työhaastatteluun heti tapahtuman aikana. Ota mukaan CV.
Mukana on myös TE-palveluiden asiantuntijoita.

Onni - hankkeen Hyvinvointiryhmät 18-29-vuotiaille

Ryhmässä keskustellaan mm. stressistä ja arjen hyvinvoinnista, tutkitaan omia voimavaroja ja selviytymiskeinoja, harjoitellaan pieniä tekoja oman hyvinvoinnin edistämiseksi, unelmoidaan ja tehdään kehoa rauhoittavia harjoituksia. Tavoitteena on löytää avaimia oman hyvinvoinnin edistämiseen. Ryhmään mahtuu mukaan 8 nuorta, jotka haluavat panostaa hyvinvointiinsa, kokevat stressiä tai kaipaavat vertaistukea. Ryhmässä annetaan joka kerralla kotitehtäviä, joten osallistujilta vaaditaan motivaatiota ja voimavaroja työskentelyyn. Kaikki ilmoittautuneet haastatellaan ennen ryhmän aloitusta.

ONNI-hankkeen ADHD-ryhmät - ryhmiä avoimena ja suljettuna

ADHD/ADD-ryhmät on tarkoitettu niille 18-29-vuotiaille keskittymisessä ja tarkkaavaisuudessa haasteita kokeville. Avoimeen ryhmään osallistumiseen ei vaadita diagnoosia ja voit tulla mukaan milloin tahansa tai osallistua vaikka kaikille ryhmäkerroille. Ryhmiä alkaa useamman kerran vuodessa ja ryhmät toteutetaan valtakunnallisina verkkoryhminä.

Ryhmässä käsiteltäviä teemoja

​​​​​
⦁    perustietoa ADHD:sta
⦁    ADHD ja arki hallussa
⦁    ADHD ja sosiaaliset suhteet
⦁    ADHD opiskelu ja työelämä
⦁    ADHD ja vahvuudet

  
HOT- muutosvalmennus

Ohjaamoiden HOT-muutosvalmennus on hyvinvointia tukevien taitojen harjoittelua. Taustalla on ajatus siitä, ettei uusia taitoja opita kirjoista lukemalla vaan kokeilemalla. Valmennus alkaa sen kirkastamisella, mikä asiakkaalle on tärkeää. Häntä kannustetaan ottamaan pieniä konkreettisia askeleita tätä kohti ja oivaltamaan, että muutos lähtee pienistä teoista. Lisäksi asiakas harjoittelee käsittelemään hankalia ajatuksiaan ja tunteitaan uudella tavalla. Valmennus pohjautuu hyväksymis- ja omistautumisterapiaan (HOT), joka kuuluu kognitiivisen käyttäytymisterapian uusimpiin suuntauksiin. HOTin vaikuttavuudesta on paljon näyttöä. Eri puolilla maailmaa on julkaistu satoja vaikuttavuustutkimuksia ja Suomessakin jo useampia väitöskirjoja.

Valmennus (noin 6–8 kertaa) voi auttaa sinua esimerkiksi elämänsuunnan etsimisessä, stressin hallinnassa tai kun haasteenasi ovat mielialapulmat tai jännittäminen. HOT-valmennuksessa selkiytetään sitä, mikä juuri sinulle on tärkeää. Harjoittelet keskittymään tähän hetkeen ja opit huomaamaan, mitkä valinnat vievät kohti sinulle tärkeitä asioita ja mitkä poispäin niistä. Harjoittelet luomaan omia tavoitteita ja ottamaan pieniä konkreettisia askeleita niitä kohti. Apunasi on koulutettu HOT-valmentaja.

Valmennukseen voit päästä olemalla yhteydessä Ohjaamoon!