Tapahtumat ja Ryhmät - Ohjaamo Kouvola

Tapahtumat ja ryhmät

Ulosoton ja Talous- ja velkaneuvonnan päivystys Kouvolan OhjaamossaHuolettaako laskujen maksaminen, velkaantuminen tai rahan kulutus? Ulosoton sekä talous- ja velkaneuvonnan asiantuntijat auttavat pienien ja suurien taloushuolien kanssa. Syksyn 2022 päivystyspäivät ovat 6.9., 11.10. ja 8.11. klo 13-16.

Voit asioida myös nimettömänä. Varaa aika etukäteen tai tule paikan päälle päivystysaikana.


  

Onni – hankkeen Voimauttavia ryhmiä jännittäjille

Jännittääkö porukassa puhuminen tai puhelimella soittaminen? Panikoitko työhaastattelua? Tämä ryhmä on sinua varten! Jännittäminen on luonnollista. Lähes kaikki meistä jännittävät joskus; esiintymistä tai vastaavaa tilannetta on jännittänyt joskus noin 70 prosenttia suomalaisista. Ohjaamoiden jännittäjäryhmät tarjoavat tukea nuorille, joiden elämää jännittäminen haittaa.

Ryhmä perustuu psykologi Minna Martinin kehittämään malliin. Onni-hankkeen työntekijät ja muut ohjaamolaiset pitävät ryhmiä Ohjaamoissa ja verkossa. Lähes kaikilla osallistujilla jännittäminen on vähentynyt tai toimintakyky vahvistunut, ja lähes kaikki mukana olleet suosittelisivat ryhmää muille.

18 – 29 -vuotiaille tarkoitetussa maksuttomassa ryhmässä löydetään yhdessä keinoja jännityksestä selviämiseen.

Ryhmässä käsiteltäviä teemoja

​​​​​
⦁    Jännittämiseen liittyvät tuntemukset ja jännitystilanteet
⦁    Stressin, ahdistuneisuuden ja jännittyneisyyden yhteys
⦁    Toimintatapojen ja suhtautumisen merkitys
⦁    Jännittämisen taustatekijät
⦁    Minäkuva ja itsesäätely
⦁    Sosiaaliset suhteet

Ryhmiä järjestetään ympäri vuoden sekä valtakunnallisina verkkoryhminä että paikallisesti Kouvolan Ohjaamossa.

Voimauttava ryhmä jännittäjille (18-29 -vuotiaat) kokoontuu Ohjaamo Kouvolassa 20.9.-8.11.2022 klo 14-16. Ota yhteyttä ohjaajiin: hanna-riikka.sepponen@kouvola.fi tai iiris.karjalainen@kouvola.fi ja kysy lisää!


 

Voimauttava ryhmä jännittäjille (kaiken ikäiset) kokoontuu Kouvolan Aikuiskoulutussäätiöllä 19.9.-7.11. klo 10-12. Ota yhteyttä ohjaajaan jaana.haapala@taitajantie.fi ja kysy lisää!

 


 

 

Ohjaamo Onnin Hyvinvointituokiot

18-29 -vuotiaille nuorille discordissa, torstaisin klo 16-17. Linkki discordiin: httpx://discord.gg/dtxQsKCNm9
Voit osallistua yhteen tai vaikka kaikkiin tuokioihin, ei ennakkoilmoittautumista, maksuton.

 


 

ONNI-hankkeen Asiaa ADHD:sta ja Asiaa autismikirjosta - keskustelua ja vertaistukea

ADHD/ADD- ja autismikirjon ryhmät on tarkoitettu niille 18-29-vuotiaille. Avoimeen ryhmään osallistumiseen ei vaadita diagnoosia ja voit tulla mukaan milloin tahansa tai osallistua vaikka kaikille ryhmäkerroille. Avoimet ryhmät toteutetaan valtakunnallisina verkkoryhminä.

 


 


 


HOT- muutosvalmennus

Ohjaamoiden HOT-muutosvalmennus on hyvinvointia tukevien taitojen harjoittelua. Taustalla on ajatus siitä, ettei uusia taitoja opita kirjoista lukemalla vaan kokeilemalla. Valmennus alkaa sen kirkastamisella, mikä asiakkaalle on tärkeää. Häntä kannustetaan ottamaan pieniä konkreettisia askeleita tätä kohti ja oivaltamaan, että muutos lähtee pienistä teoista. Lisäksi asiakas harjoittelee käsittelemään hankalia ajatuksiaan ja tunteitaan uudella tavalla. Valmennus pohjautuu hyväksymis- ja omistautumisterapiaan (HOT), joka kuuluu kognitiivisen käyttäytymisterapian uusimpiin suuntauksiin. HOTin vaikuttavuudesta on paljon näyttöä. Eri puolilla maailmaa on julkaistu satoja vaikuttavuustutkimuksia ja Suomessakin jo useampia väitöskirjoja.

Valmennus (noin 6–8 kertaa) voi auttaa sinua esimerkiksi elämänsuunnan etsimisessä, stressin hallinnassa tai kun haasteenasi ovat mielialapulmat tai jännittäminen. HOT-valmennuksessa selkiytetään sitä, mikä juuri sinulle on tärkeää. Harjoittelet keskittymään tähän hetkeen ja opit huomaamaan, mitkä valinnat vievät kohti sinulle tärkeitä asioita ja mitkä poispäin niistä. Harjoittelet luomaan omia tavoitteita ja ottamaan pieniä konkreettisia askeleita niitä kohti. Apunasi on koulutettu HOT-valmentaja.

Valmennukseen voit päästä olemalla yhteydessä Ohjaamon palveluohjaajaan!