Palvelut Palvelut


KOULUTUS


Riihimäen Ohjaamosta saat tietoa koulutusmahdollisuuksista ja apua kouluihin hakemiseen. Voimme miettiä yhdessä opintopolkuasi, vahvuuksiasi, osaamistasi ja kiinnostuksen kohteitasi.

Hae meiltä myös apua rohkeasti, jos omat opintosi ovat syystä tai toisesta jumissa, ovat keskeytyneet tai harkitset opintojen keskeyttämistä. Apua saatavilla Ohjaamossa aukioloaikoina ja opinnonohjaaja tavoitettavissa Ohjaamon kautta.

 

RAHA-ASIAT


Tarvitsetko apua raha- tai talousasioittesi kanssa? Voidaan miettiä yhdessä miten saisit rahasi riittämään ja taloustilanteesi selviämään. Apua on saatavilla Ohjaamon aukioloaikoina.

Kelan etäpalvelu käytettävissä aina Ohjaamon aukioloaikana klo 13-15.

Aikuissosiaalityö tavattavissa Ohjaamossa joka toinen keskiviikko.

 

 

ASUMINEN


Oletko hakemassa asuntoa tai suunnittelet muuttoa omaan kotiin? Meiltä saat apua ja tukea asumiseen ja itsenäistymiseen liittyvissä asioissa aina Ohjaamon aukioloaikoina. 

Nuorisoasuntoyhdistyksen (NAL) asumisohjaaja neuvomassa ja opastamassa Ohjaamossa joka toinen maanantai.

 

TYÖ


Ohjaamosta saat tietoa työelämästä sekä käytännön apua työn hakemiseen. Meiltä voit kysyä neuvoa muun muassa urasuunnitteluun, työnhaun kiemuroihin ja yrittäjuus-ideointiin. Kiinnostaisiko sianu työkokeilu, työpajatoiminta, oppisopimus tai oma yritys? Kerromme mielellämme lisää sinua kiinnostavista tulevaisuuden haaveista aina Ohjaamon aukioloaikoina. 

Työvoimatoimiston asiantuntija paikalla joka tiistai ja Ammatinvalintapsykologi joka keskiviikko Ohjaamossa.

 

 

TERVEYS JA HYVINVOINTI


Askarruttaako oma tai läheistesi terveys tai hyvinvointi? Älä jää yksin huoltesi kanssa vaan tule käymään Ohjaamossa. Meiltä saat apua ja tukea terveyteen ja hyvinvointiin liittyvissä asioissa ja teemme yhteistyötä terveydenhuollon ammattilaisten kanssa. Keskustellaan yhdessä päivärytmistäsi, liikuntatottumuksista, ruokavaliostasi sekä unesta ja sen merkityksestä. 

Terveydenhoitaja on tavattavissa Ohjaamossa kerran kuukaudessa keskiviikkoisin.

 

IHMISSUHTEET


Riihimäen seudun ohjaamoon voit tulla juttelemaan kaikista ihmissuhteisiin liittyvistä asioista. Jos seurustelu ei suju, koet kaltoinkohtelua tai olet yksinäinen; me olemme sinua varten - auttamassa, tukemassa ja ohjaamassa tarvittaessa eteenpäin. 

 

VAPAA-AIKA


Mistä löytäisi kivan, säännöllisen ja itselle sopivan harrastuksen tai mielekästä vapaa-ajan puuhaa? Vapaa-ajan viettoon on monia mahdollisuuksia Riihimäellä ja Hausjärvellä. Tartu siis toimeen ja tule kyselemään lisää Riihimäen seudun Ohjaamosta.