Palvelut Palvelut


 

Ohjaamo Satakunta tarjoaa monialaisia palveluja alle 30-vuotiaille nuorille. Ohjaamossa mikään ongelma ei ole liian pieni tai suuri, eikä yksikään kysymys tyhmä. Mikä tahansa mieltäsi askarruttaakaan, pyydä Ohjaamolta apua!

KOULUTUS


Onko elämäsi suunta hukassa? Suunnitteletko hakevasi opiskelemaan, mutta et tiedä miten tai mihin? Haluatko tukea yhteishaun suorittamisessa? Jumittavatko jo aloitetut opinnot?

 

Heitä huolesi romukoppaan, sillä meiltä saat maksutonta apua ammatinvalintaan ja uraohjaukseen. Kerro meille itseäsi kiinnostavista asioista, niin voimme yhdessä pohtia sinulle sopivia ammattialoja ja koulutusvaihtoehtoja.

 

Lisäksi Ohjaamossa pääset tekemään koulutushaut tuetusti. Sinua autetaan hakemuslomakkeiden täyttämisessä ja prepataan pääsykokeisiin. Saat myös kuulla, millaista opiskelu on käytännössä ja mihin ammatteihin eri aloilta valmistutaan.

 

Mikäli sinulla taas on jo opiskelupaikka, mutta suoritukset tuntuvat junnaavan paikoillaan, meiltä saat vinkkejä myös opinnoissa etenemiseen. Etsimme kanssasi ratkaisuja oppimisen vaikeuksiin ja autamme sinua pääsemään tavoitteisiisi.

 

RAHA-ASIAT


Opiskeletko tai oletko työttömänä? Onko epävarmaa, mistä voit saada taloudellista tukea? Onko omat raha-asiat vaikea pitää tasapainossa?

 

Jos olet hukassa raha-asioiden kanssa tai eksynyt tukiviidakkoon, Ohjaamosta saat apua taloustilanteesi selvittämiseen ja suunnitteluun. Lisäksi autamme kaikenlaisten hakemusten laatimisessa.

 

ASUMINEN


Oletko hakemassa asuntoa? Suunnitteletko muuttoa omaan kotiin? Mietityttääkö vuokralla asuminen?

 

Ohjaamossa voimme auttaa sinua asunnon hakemisessa ja erilaisten asumisvaihtoehtojen kartoittamisessa. Saat myös neuvoja itsenäistymiseen liittyvissä käytännön asioissa.

 

TYÖ


Etsitkö töitä? Mitä haluaisit tehdä? Mikä sinua kiinnostaa? Mitä osaat? Haluatko selvittää mahdollisuutesi työkokeiluun tai palkkatuettuun työhön?

 

Työnhaku vaatii usein pitkäjänteisyyttä ja se voi olla hyvinkin haastavaa ja turhauttavaa. Ohjaamosta saa henkilökohtaista apua työpaikkojen kartoittamiseen, CV:n laatimiseen, työhakemuksen kirjoittamiseen sekä haastatteluihin valmistautumiseen.

 

Rekrytointitapahtumissa taas pääset tapaamaan työnantajia ja kuulemaan tarkemmin työelämästä. Lisäksi Ohjaamosta saat neuvontaa TE-toimiston palveluissa.

 

TERVEYS JA HYVINVOINTI


Tunnetko olosi usein väsyneeksi? Onko sinulla vaikeuksia keskittymisen kanssa? Haluaisitko tehdä elämäntaparemontin?

 

Ohjaamo auttaa sinua selvittämään, ovatko terveytesi perusasiat ja jaksaminen opiskelua tai työelämää ajatellen kunnossa.

 

Voit keskustella yhdessä ohjaamolaisten kanssa myös terveellisistä elämäntavoista, kuten ruokavaliosta, unesta ja liikunnasta sekä ihan yleisesti elämänhallinnasta.

 

IHMISSUHTEET


Ovatko ihmissuhteet solmussa tai tunnetko itsesi yksinäiseksi? Kaipaatko enemmän sosiaaliselta elämältäsi? Mietityttääkö parisuhde- tai seksuaaliasiat?

 

Onneksi Ohjaamon työntekijät ovat kuuntelemisen ja keskustelemisen ammattilaisia myös ihmissuhdeasioissa. Kerro rohkeasti, mikä mieltäsi painaa, niin voimme yhdessä pohtia ratkaisuja tilanteeseesi.

 

VAPAA-AIKA


Kiinnostaako sinua toimia vapaaehtoistyössä? Etsitkö uutta harrastusta? Haluaisitko kerätä ihmiset yhteen jonkun itseäsi kiinnostavan tekemisen pariin?

 

Ohjaamossa voit keskustella vaihtoehdoista tehdä sinua kiinnostavia asioita tai kartuttaa osaamistasi. Ohjaamon avulla löydät juuri sinulle sopivat harrastusmahdollisuudet tai saat halutessasi apua samanhenkisten ihmisten kanssa verkostoitumiseen.

 

Uutislista Uutislista

Porin toimipisteen lukujärjestys viikolle 39 sekä Euran ja Rauman lukujärjestykset syyskuulle

Porin toimipisteen lukujärjestys viikolle 39 sekä Euran ja Rauman lukujärjestykset syyskuulle

Ohjaamo Satakunnan palvelut toistaiseksi pääsääntöisesti etänä!

Ohjaamo Satakunnan palvelut toistaiseksi pääsääntöisesti etänä!

Pori, Rauma ja Eura lukujärjestykset, maaliskuu 2020

Pori, Rauma ja Eura lukujärjestykset, maaliskuu 2020

Aino työllistyi haluamaansa paikkaan kesätyösetelin avulla

Aino työllistyi haluamaansa paikkaan kesätyösetelin avulla.

Ohjaamon kautta ensimmäiseen kesätyöhön

Ohjaamon kautta ensimmäiseen kesätyöhön
 

Uusimmat blogit Uusimmat blogit

Ohjaamon kesäysien mielipidekirjoitukset

Ohjaamon kesäysien mielipidekirjoitukset

Mielipide: Opiskelijoita jätetään heitteille

Mielipide: Opiskelijoita jätetään heitteille

SuomiAreenan keskustelut jatkuvat helteisissä merkeissä

Helteinen SuomiAreena tarjosi keskiviikkona monenlaisia keskusteluja.

SuomiAreena tarjoaa näkymiä tulevaan

SuomiAreena tarjoaa tänäkin vuonna paljon kuunneltavaa ja katsottavaa Ohjaamon kohderyhmää...

Kyl Raum o ain Raum

Lyhyt silmäys Rauman Ohjaamo-pisteeseen.