Palvelut PalvelutYksi ovi - monta palvelua

Tampereen Ohjaamo tarjoaa tietoa, tukea ja ohjausta työllistymiseen, kouluttautumiseen ja arjen hallintaan kaikille alle 30-vuotiaille. 

Jos et tiedä, mistä aloittaa, aloita Ohjaamosta! Ohjaamon tieto- ja neuvontapisteen työntekijät, työnhaunohjaaja ja sosiaalipalvelujen neuvonnan työntekijä auttavat sinua pääsemään alkuun asioinnissasi Ohjaamossa. 

Ohjaamossa Etsivän työn työntekijät tarjoavat mahdollisuuden ammatilliseen, turvalliseen ja luottamukselliseen aikuiskontaktiin. Saat apua esim. raha-asioiden järjestämisessä, asumiseen liittyvissä asioissa, perhe, parisuhde- ja seurustelu asioissa, vapaa-aikaan, kouluun, työhön, terveyteen ja päihteisiin liittyvissä asioissa sekä erilaisissa lomakkeiden täyttämisessä/nettipalveluissa. Etsivä työ on matalan kynnyksen kohtaamista ja toimintaa arjessa. Etsivä työ kulkee rinnallasi niin kauan kuin sitä tarvitset.

 

KOULUTUS


Tampereen Ohjaamosta saat tietoa eri koulutusmahdollisuuksista, ohjausta ammatinvalintaan ja omien tavoitteidesi kirkastamiseen sekä sen pohjalta oman koulutuspolkusi suunnitteluun. Autamme myös tarvittaessa hakemusten tekemisessä oppilaitoksiin ja opiskeluihin haettavien tukien hakemisessa. Meiltä saat myös tietoa opiskelusta ulkomailla. 

Ohjaamon opot Tampereen seudun ammattiopistosta (Tredu) ja Tampereen aikuislukiosta auttavat sinua koulutusmahdollisuuksien selvittämisessä ja sinulle oikean alan valinnassa.

Ohjausta ammatinvalintaan, osaamisen kehittämiseen ja omien tavoitteiden kirkastamiseen saat Ohjaamon ammatinvalintapsykologilta. Ammatinvalintapsykologin kanssa voit pohtia työelämään liittyviä odotuksia, kiinnostuksen kohteita ja aikaisempia kokemuksia koulutuksesta ja työstä.

Opinverstaalta saat tarvittaessa tukea oppimiseen, lukemiseen ja kirjoittamisen vaikeuksiin ja haasteisiin liittyen. Saat apua, jos koet pulmia esim. oppimisessa tai opiskelussa, epäilet lukihäiriötä tai oppimisvaikeutta tai tarvitset oppimistaitojen valmennusta.

Ohjaamo toimii yhteistyössä kaikkien paikallisten oppilaitosten kanssa!

 

RAHA-ASIAT


Ohjaamosta saat apua taloudenhallintaan ja -suunnitteluun. Kartoitamme yhdessä tilanteesi ja selvitämme mm. mahdollisuutesi eri tukiin. Autamme myös hakemusten laatimisessa ja Ohjaamon nuorilla on mahdollisuus osallistua erilaisiin talousryhmiin.

Toimimme tiiviissä yhteistyössä Kelan kanssa. Ohjaamossa sinulla on mahdollisuus Kelan etäpalveluun, jonka kautta Kelan asiakaspalvelija on suoraan tavoitettavissa. Ohjaamossa saat tarvittaessa opastusta Kelan verkkopalvelujen käytössä ja neuvontaa Kela-asioissa.

Ohjaamon sosiaalityön ammattilaiset keskustelevat kanssasi talousasioista ja auttavat suunnittelemaan omaa talouttasi. Voit esimerkiksi pohtia miten saat rahat riittämään tai miten voisit kehittää omia taloudellisia tietoja ja taitoja.

Ohjaamon diakoni auttaa, jos olet vaikeassa elämäntilanteessa ja sinulla on taloudellisia vaikeuksia.

Ohjaamon talous- ja velkaneuvoja auttaa sinua taloudellisen kokonaistilanteen ja velkatilanteen kartoittamisessa ja suunnittelussa. Talous- ja velkaneuvoja voi olla myös tarvittaessa yhteydessä velkojien kanssa ja selvittää erilaisia järjestelyvaihtoehtoja.

 

ASUMINEN


Asumisen asioissa Ohjaamo auttaa esimerkiksi uuden asunnon etsimisessä, asumisen vaikeuksissa, vuokranmaksuongelmissa sekä asunnottomuudessa tai sen riskissä. Aina kannattaa lähetä selvittämään asioita ajoissa! Ohjaamossa sinua auttavat Tampereen kaupungin asumisneuvonta ja Tampereen seudun nuorisoasunnot ry.

Mikäli tarvitset tilapäistä majoitusta tai turvallista yösijaa nopeaan tilanteeseen, Ohjaamon kautta on mahdollisuus saada apua SPR:n Nuorten turvatalosta. Nuorten turvatalo tarjoaa apua myös unirytmin parantamiseen tai apua itsenäistymiseen ja omilleen muuttamisessa.

 

TYÖ


Ohjaamosta saat monipuolista tukea työnhakuun. Autamme sinua esimerkiksi oman osaamisen sanoittamisessa, työnhakuasiakirjojen tekemisessä, työhaastatteluun valmistautumisessa ja erilaisten työpaikkojen löytämisessä. Vinkkaamme eri mahdollisuuksista esim. palkkatukityöhön, työkokeiluun, kuntouttavaan työtoimintaan tai vapaaehtoistyöhön ulkomaille.

Ohjaamossa toimii työnhakuryhmiä ja lisäksi järjestämme työnantajavierailuja ja -tapaamisia!

Ohjaamon työnhaunohjaaja auttaa sinua työn hakemisessa, päivittämään työnhaun asiakirjat ja antaa sinulle vinkkejä esimerkiksi työhaastattelua varten. Työnhaunohjaajalta saat vinkkejä myös aloista, joihin voi työllistyä ilman pohjakoulutusta.

TE-toimiston asioita voi hoitaa kätevästi Ohjaamossa! Ohjaamon TE-toimiston asiantuntijat auttavat kaikissa työkkärin asioissa, saat esimerkiksi vinkkejä työnhakuun, tietoa eri koulutuksista, työskentelystä ulkomailla, tietoa työllistymistä edistävistä palveluista tai apua työttömyysturvaan liittyvissä pulmissa.

Mikäli tähtäimessäsi on työelämä, mutta tarvitset vielä hieman tukea ja vahvistusta, voisi työkokeilu tai kuntouttava työtoiminta olla sopiva vaihtoehto. Tampereen kaupungin kasvu- ja työllisyyspalveluiden OMA-valmentaja auttaa sinua näihin liittyvissä asioissa.

Kuntoutus auttaa elämään sairauden kanssa, jatkamaan töissä tai palaamaan työelämään. Ohjaamon kautta sinulla on mahdollisuus saada lisätietoa Kelan, Tampereen yliopistollisen sairaalan ja kaupunkien eri palveluista.

 

TERVEYS JA HYVINVOINTI


Onko viimeisestä terveystarkastuksesta aikaa tai haluatko keskustella terveyteesi liittyvistä asioista? Ohjaamosta saat henkilökohtaista ohjausta ja neuvontaa terveysasioissa ja tarvittaessa tukea mielenterveys- ja päihdeasioissa.

Ohjaamon terveydenhoitajan kanssa voit tarkistaa terveyteesi liittyviä asioita ja saada tukea ja apua elämäntilanteeseesi.

Ohjaamon sosiaalityön ammattilaiset auttavat sinua hyvinvoinnin ja sosiaalisten tuen asioissa sekä saat heiltä apua sosiaalisten ongelmien ehkäisemiseen ja poistamiseen.

Tarvitsetko tukea esimerkiksi mielen hyvinvointiin, sosiaalisiin suhteisiin, itsenäistymiseen ja arjen hallintaan. Ohjaamon ONNI-hankkeen psykososiaalisten tuen työntekijät ovat käytettävissäsi.

Mielenterveys-, päihde- ja riippuvuusasioissa (mm. alkoholi, huumeet, pelit) saat konkreettista apua mahdollisimman varhaisessa vaiheessa Ohjaamon kautta Nuorisovastaanoton työntekijöiltä ja Nuorten päihdepalvelut Nuposta.

Mikäli sinulla on vaikea elämäntilanne ja kaipaat nopeasti keskusteluapua mieltäsi painavissa asioissa, sinulla on mahdollisuus jutella Ohjaamon kautta Kriisikeskus Osviitan työntekijän, Ohjaamon diakonin tai Punaisen Ristin Nuorten Turvatalon työntekijän kanssa. Punaisen Ristin Nuorten Turvatalossa on mahdollisuus kriisi- ja perhetyöntekijän antamaan keskusteluapuun sekä yksilö- että perhekontekstissa. 

 

IHMISSUHTEET


Ohjaamoon voit tulla sellaisena kuin olet ja saat tukea mm. ihmissuhteisiin tai yksinäisyyden tuomiin haasteisiin. Tarjoamme myös erilaisia ryhmäpalveluita ja vertaistukea. Olet myös tervetullut mukaan Ohjaamon kehittäjänuoriin!

Ohjaamossa on tietoa monenlaisista nuorten vapaa-ajan- ja harrastusryhmistä, joiden kautta on mahdollisuus tutustua uusiin ihmisiin ja löytää uusia ystäviä. Järjestämme Tampereen alueelle muuttaneille nuorille Manse haltuun -ryhmiä!

Ohjaamon ONNI-hanke tarjoaa psykososiaalista tukea esimerkiksi sosiaalisiin suhteisiin, yksinäisyyteen ja jännittämiseen liittyvissä asioissa.

Mikäli tarvitset nopeasti keskusteluapua mieltä painavassa asiassa, hyviä paikkoja ovat esimerkiksi Kriisikeskus Osviitta ja Sekasin-chat.

 

VAPAA-AIKA


Ohjaamo tarjoaa nuorille suunnattua yksilöllistä liikuntaneuvontaa terveyden ja hyvinvoinnin edistämiseksi sekä vinkkejä vapaa-ajan harrastuksiin. Ohjaamo tekee yhteistyötä monien eri organisaatioiden ja järjestöjen kanssa ja osaamme vinkata monenlaista tekemistä vapaa-aikaan ja tietoa järjestötoiminnasta!

Ohjaamossa voit yhdessä esimerkiksi etsivän nuorisotyöntekijän kanssa pohtia, mikä voisi olla mielekästä tekemistä juuri sinulle.

Jos haluat vinkkejä liikkumiseen, haluat kuulla Tampereen eri liikuntamahdollisuuksista, sinulla on liikuntamotivaatio kadoksissa tai tarvitset apua ravintoon liittyvissä asioissa. Voit olla yhteydessä Ohjaamon liikunnanohjaajaan.

 

Uutislista Uutislista

Ohjaamo avaa ovet ma 15.6.

Ohjaamo avaa ovensa uudelleen maanantaina 15.6. alkaen, jolloin Ohjaamoon...

Uudet aukioloajat (alk. 7.1.2020-)

Uudet aukioloajat (alk. 7.1.2020-) ...

Joulunajan aukioloajat 2019

Joulunajan aukioloajat 2019

Ohjaamo kiinni: ti 22. - ke 23.10.2019

Ohjaamo on kiinni ti 22. - ke 23.10. (Henkilökunnan koulutuspäivät). Mailaa:...

Nuorten talo Ohjaamon sähköinen loppuraportti

Nuorten talo Ohjaamon sähköinen loppuraportti: ...