Ryhmät ja valmennukset - Ohjaamo Tampere

Nuorten aikuisten ryhmät ja valmennukset

Ryhmät ja valmennukset tarjoavat uusia ajatuksia, vertaistukea ja mielekästä tekemistä. Tälle listalle on koottu mukavaa tekemistä ja vapaaehtoisia valmennuksia, joita Ohjaamo tai Ohjaamon kumppanit tarjoavat. Kaikki toiminta on maksutonta. 

 

Ryhmävalmennukset

 

Itsetuntemusta ja hyvinvointia lisäävä TOSI-labra

Mitä?  TOSI-labra on taiteen menetelmiä hyödyntävä työpaja, jossa pääsee kokeilemaan erilaisia tapoja tutustua itseen ja muihin, jakamaan kokemuksia ja saamaan oivalluksia. Työpajassa hiljennytään, rentoudutaan, maalataan, kirjoitetaan ja tutkitaan sekä kehon että mielen mahdollisuuksia.


Kenelle? Tamperelaisille alle 30–vuotiaille nuorille, jotka ovat tällä hetkellä työn ja koulutuksen ulkopuolella.

Milloin, missä ja miten mukaan? Työpajat toteutetaan pääsääntöisesti Ohjaamon nollakerroksen suuressa tilassa. Avoimet tutustumiskerrat järjestetään:

  • to 27.10. klo 13–16
  • ke 2.11. klo 13–16
  • to 3.11. klo 13–16

Tule Ohjaamon aulaan kello 13:00, mistä Virpi tulee hakemaan mukaan labraan.

Kannattaa kokeilla kerran ja katsoa, mitä tapahtuu. Jos toiminta kiinnostaa, voi ilmoittautua mukaan säännöllisesti kokoontuviin pienryhmiin.

lataa tästä TOSI-labran esite (pdf)

Kiinnostuitko? Kysy lisää:
Ekspressiivisen taideterapian ohjaaja
Virpi Koskela
puh. 041 731 0640
virpi.koskela@tampere.fi

p.s. Voit tutustua Virpiin katsomalla videon. YouTube: miksi toiminnalliset menetelmät auttavat itsetuntemuksen lisäämisessä?, Virpi Koskela

Lue myös juttu: "TOSI-labra tarjosi Soljalle, 27, sisältöä arkeen"

 

Voimauttavat ryhmät jännittäjille Ohjaamolla

Mitä? Vertaistukea ja keinoja jännityksestä selviämiseen suljetussa pienryhmässä. 

Kenelle? Sinulle 18-29-vuotias, joka jännität sosiaalisia tilanteita: esimerkiksi porukassa puhumista tai puhelimella soittamista.

Milloin, missä ja miten mukaan?

  • Ryhmä kokoontuu kahdeksan kertaa Tampereen Ohjaamolla kello 10:30-12
  • Ensimmäinen kokoontuminen on perjantaina 21.10.

Lisätiedot ja ilmoittautuminen Tarulle 14.10.2022. mennessä, sähköpostitse taru.bjorkbacka1@tampere.fi tai puhelimitse 050 513 4861.

 

Voimauttavat ryhmät jännittäjille verkossa

Mitä? Vertaistukea ja keinoja jännityksestä selviämiseen suljetussa pienryhmässä. 

Kenelle? Sinulle 18-29-vuotias, joka jännität sosiaalisia tilanteita: esimerkiksi porukassa puhumista tai puhelimella soittamista. Verkkoryhmät ovat avoimia kaikille nuorille paikkakunnasta riippumatta.

Milloin, missä ja miten mukaan?

Jännittäjä-ryhmät ovat osa Ohjaamojen valtakunnallista Onni-hanketta. Onni-hanke jakaa mielen hyvinvointia kehittäviä pohdintoja myös Instagramissa @ohjaamojenonni.

Jatkoryhmä jännittäjille

Mitä? Kaipaisitko vielä tukea altistusharjoitteluun tai vertaistukea vahvistumiseen? Jatkoryhmässä keskustellaan jännittämisestä ja edetään yhdessä. Myötätuntoisesti, pienin askelin, jännittämisestä huolimatta kohti itselle tärkeää.

Kenelle? Maksuton ryhmä on tarkoitettu jännittäjä-ryhmien läpikäyneille henkilöille

Milloin, missä ja miten mukaan?

  • Ryhmä kokoontuu kuudesti maanantaisin verkossa  7.11.–19.12.2022 klo 13–15.  Ilmoittautumiset ja lisäinfo: suvi.karkiainen@te-toimisto.fi, 050 516 1766

 

Suunta työelämään - YMCA Tampere / Namika

Mitä? Saat tukea työelämään siirtymisessä, opintojen pohdinnassa tai ylipäätään tulevaisuuden suunnittelussa. Tulevaisuuden suunnitelmia tehdään ja omia voimavaroja vahvistetaan sekä ryhmämuotoisesti että yksilöllisesti. Samalla voidaan tarkastella myös taloudellista tilannettasi ja sen hallintaa. Ryhmätoiminnan tavoitteena on vahvistaa osallistujien itsetuntoa, löytää piileviä voimavaroja ja rakentaa jokaiselle omaa polkua työelämään tai opintoihin. 5-8 hengen ryhmissä keskeistä on luottamuksellisuus, turvallisuus ja ryhmän antama vertaistuki. Ryhmä kokoontuu kuusi kertaa noin 3 tunnin tapaamisissa.

Kenelle? Jos olet juuri valmistunut tai valmistumassa ammattiin tai miettimässä paluuta opintoihin, ja työelämään tai kouluun siirtymisen kynnys tuntuu jostain syystä (sosiaalisten tilanteiden pelko, mielenterveyden pulmat tms.) korkealta, ota yhteyttä.

Milloin ja missä? Ryhmävalmennuksia toteutetaan tarpeen mukaan Ohjaamolla, Namikan omissa tiloissa (Hämeenpuisto 14F) tai yhteistyössä Tredun toimipisteiden kanssa. Yksilötapaamisten paikka ja ajankohta voidaan sopia joustavasti.

Miten mukaan? Voit kysellä tulossa olevista ryhmistä tai sopia yksilötapaamisen suoraan Heikin kanssa (heikki.haavisto@ymca.fi, 050 355 9997). Perusinfoa ja tietoa myös Namikan muista toiminnoista löytyy kotisivuilta https://ymcatampere.fi/messi.

 

Neurokirjon nuorten aikuisten vertaistukiryhmä

Mitä: AD(H)D- ja autismipiirteisten vertaistukiryhmä. Tule jakamaan kokemuksia identiteettiin, ihmissuhteisiin, opiskeluihin/työhön, tulevaisuuteen ja neurokirjon piirteisyyteen liittyvistä teemoista.

Kenelle: Neurokirjon nuortenaikuisten vertaistukiryhmä 18-25- vuotiaille

Milloin: Keskiviikkoisin klo 17-18.30 (parilliset viikot) 

Missä: Omavoima, Nalkalankatu 12 G (summeri)

 

Elämää & teatteria

Mitä? Työpajoja, joissa taiteen menetelmin opitaan itsestä uusia asioita, löydetään erilaisia itseilmaisun keinoja ja näkökulmia tulevaisuuteen. Työpajoissa hyödynnetään mm. teatteria, tanssia, musiikkia, laulamista, valokuvausta, lyhytelokuvaa, itsetuntemusta ja luovaa kirjoittamista.  Lopuksi kootaan ryhmän toiveiden mukainen, yhteinen luova esitys. Ryhmä kokoontuu kahdesti viikossa yhteen kolmen tunnin ajan legioonateatterin tiloissa.

Kenelle? Kaikille 18–29-vuotiaille koulutuksen ja työelämän ulkopuolella oleville tamperelaisille nuorille.

Milloin, missä, miten mukaan? 

Syksyn jaksot:
17.8. -6.10.
12.10. -1.12. 
Legioonateatterilla osoitteessa Mäntyhaantie 5–7, Tampere.

Ilmoittaudu mukaan Aidalle tai Riikalle:

puh. 050 336 4437
elte@legioonateatteri.fi

Elämää ja teatteria -hanke on saanut Tampereen kaupungilta nuorisotakuuavustusta. Tutustu tarkemmin hankkeeseen: Legioonateatteri - Elämää & teatteria

 

Rientolan nuoret tekijät

Mitä? Rientolassa pääset työskentelemään puutarhan-, pihojen- ja kiinteistönhoidossa, palstaviljelyssä ja kestävän kehityksen teemojen parissa. Halutessasi voit myös toimia ohjaajana eri ikäryhmien kerhoissa, kursseilla ja kohtaamispaikkatoiminnassa. Lisäksi voit päästä tekemään monipuolisia taide- ja käsitöitä, kunnostustöitä ja tapahtumajärjestelyä. Saat valita itseäsi kiinnostavia tehtäviä.  

Kenelle? Alle 30-vuotiaille tamperelaisille. Tarjolla on palkkatuettuja työpaikkoja, työkokeilupaikkoja sekä kuntouttavaa työtoimintaa. Jokaisen osallistujan kanssa tehdään yksilöllinen suunnitelma. 

Milloin, missä? Toiminta-aika on 1.1.- 31.12.2022. Osoite on Federleynkatu 19, 33400 Tampere.

Miten mukaan? Ota yhteys Enniin 044 240 6330 tai enni.stod@rientola.fi, niin sovitaan tutustumiskäynti. Katso myös Rientolan verkkosivut: www.rientola.fi

 

Remppaa ja tuunaa

Mitä? Vanhojen rakennusten ja huonekalujen kunnostusta ohjaajan opastuksella. Saat kädentaitoja ja tuntumaa rakennusalalle sekä tietoa alan opinnoista.

Kenelle? Alle 30-vuotiaille tamperelaisille, jotka etsivät kuntouttavan työtoiminnan tai sosiaalisen kuntoutuksen paikkaa. 

Milloin, missä ja miten mukaan? Rempparyhmän tukikohtana toimii Lielahden kartano Hiedanrannassa (Tehdaskartanonkatu 38). Osa toiminnasta tapahtuu työkohteissa Tampereen seudulla. Rempparyhmällä on käytössä 9-hengen pakettiauto.

Ryhmä kokoontuu kahtena päivänä viikossa kolmen kuukauden ajan. Aloitukset sopimuksen mukaan.

Lataa tästä Remppaa ja tuunaa -työpajan esite (pdf)

Ota yhteyttä ja sovi tutustumiskerta: Sopimusvuori ry, työvalmentaja Antti Kallioinen
puh. 044 4554 775
antti.kallioinen@sopimusvuori.fi

 

Yksilövalmennukset

 

Yksilövalmennusta Annalassa, Hervannassa ja Kaukajärvellä

Mitä? Linja 20 tarjoaa vapaaehtoista ja maksutonta tukea tulevaisuuden suunnitteluun, arjessa pärjäämiseen ja jaksamiseen. Saat oman työntekijän, jolla on aikaa tutustua sinuun ja käydä kanssasi keskusteluja kaikessa rauhassa.

Kenelle? Sinulle 18-29-vuotias, jota mietityttää mielenterveys, asuminen, raha-asiat tai koulu- ja työelämään pääsy.

Milloin, missä ja miten mukaan? Tapaamiset sovitaan sinun aikataulujesi mukaan. Valmennusta tarjotaan Annalassa, Hervannassa ja Kaukajärvellä. Mukaan pääset laittamalla viestin:

Meeri p. 050 473 4909

Ville p. 050 326 4250

Lue lisää Linja 20-hankkeesta TampereMission sivuilta.

 


Yksilövalmennusta romaninuorille 

Mitä? Yksilöllistä tukea kohti koulutusta ja työtä. Ohjaaja auttaa esimerkiksi työ- ja koulutuspaikan hakemisessa tai erilaisten tukien selvittämisessä. 

Kenelle? Tamperelaisille alle 30-vuotiaille romaninuorille. 

Milloin ja missä? Tapaamiskerrat sovitaan erikseen. Tapaamiset joustavasti Tampereen alueella. 

Ilmoittautuminen:  
Keijo Svart 
p. 040 1029535 tai 040 8012732 

 

Walk in -terapia

Mitä? Maksutonta, anonyymiä ratkaisukeskeistä lyhytterapiaa ilman ajanvarausta. Walk in -terapia auttaa esimerkiksi silloin, kun haluat muutosta elämääsi. Vastaanotolla tapaat ratkaisukeskeisen lyhytterapian menetelmiin perehtyneen ohjaajan, joka työskentelee joko Tampereen seurakunnilla tai YAD ry:ssä.

Kenelle? 16–30-vuotiaille, jotka toivovat apua muutostoiveiden pohtimiseen.

Milloin, missä ja miten mukaan? Maanantaisin klo 12-19 Vanhalla kirkolla Tampereen Keskustorilla. Et tarvitse ennakkoon varattua aikaa. Tule paikalle maanantaina ja kirjoita nimesi päivän listaan. Kutsumanimi riittää. 

Lisätiedot: Walk in - Vanha kirkko (tampereenseurakunnat.fi) tai sähköpostilla walk.in@evl.fi.

 

Mukavaa tekemistä

 

Vapaa-ajan tekemistä maahanmuuttajataustaisille nuorille

Mitä? Vapaa-ajan tekemistä ja läksyapua maahanmuuttajataustaisille nuorille.

Kenelle? Maahanmuuttaja- ja pakolaistaustaisille nuorille pojille ja miehille.

Missä? Otavalankatu 12, Tampere.

Miten mukaan? Laita viesti ja sovi tutustumiskäynti.
Mirzaman Javadi
p. 041 499 7578

 

Ohjaamon kehittäjänuoret

Mitä? Kehittäjänuoret osallistuvat Tampereen Ohjaamon toiminnan kehittämiseen. He toimivat nuorten elämän asiantuntijoina, joiden mielipidettä kuullaan tarkalla korvalla niin Ohjaamossa kuin Tampereen kaupungin muissa toiminnoissa.

Kenelle? Sinulle, joka olet joskus asioinut Ohjaamossa ja haluaisit antaa mielipiteesi, kuinka Ohjaamoa voisi kehittää. Sinulle, joka haluat vaikuttaa nuorten palveluihin Tampereella.

Milloin ja missä? Kokoontumiset ovat kerran kuussa elokuun lopulta alkaen koronatilanteesta riippuen joko livenä Tampereen keskustassa tai etänä.

Lisätiedot:
leevi.rasila@tampere.fi

 

Retkeilyvälineiden lainaamo Eräsampo

Mitä? Paikka, josta voi maksutta lainata varusteita luontoretkeilyyn.

Kenelle? Alle 30-vuotiaille tamperelaisille.

Missä ja milloin? Lainaamo aukeaa elokuussa Etappi ry:n tiloissa Sarvijaakonkatu 28 ja 30, 33450 Tampere

Lisätiedot:

etappi.info/erasampo

Teemu Hyvönen
teemu.hyvonen@etappi.info
 

Messin Kohtaamispaikka – rentoa yhdessäoloa

Mitä? Yhdessä olemista ja pelaamista, kokkailua, retkillä käymistä yms. Ohjattua, nuorten toiveiden mukaista vapaa-ajan toimintaa arkipäivisin pienryhmässä. Toiminta on poliittisesti ja uskonnollisesti sitoutumatonta. 

Kenelle? 15–29-vuotiaille tamperelaisille, jotka ovat yksinäisiä ja joilla voi olla sosiaalisten tilanteiden pelkoa.  

Milloin? ma-ti 10-15, ke-to 10-19 ja pe 15-19.  

Missä? YMCA Tampere, Hämeenpuisto 14 F. Etukäteen ei tarvitse ilmoittautua, soita ovisummeria.  

Kysy lisää:  
Panu Lehtoniemi  
p. 050 441 4515
panu.lehtoniemi@ymca.fi  
 

Sivun alkuun