TOSI-hanke - Ohjaamo Tampere 

TOSI - Taidetta, osallisuutta ja sosiaalisia innovaatioita -hankkeessa tuetaan alle 30-vuotiaiden palveluissa tai niiden ulkopuolella olevien nuorten osallisuutta taidelähtöisellä toiminnalla, edistetään taiteilijoiden työllistymistä sekä vahvistetaan Pirkanmaan maakunnallisia kulttuurihyvinvointipalveluja.

Hanketta toteuttavat Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Tampereen kaupungin työllisyys- ja kasvupalvelut sekä Kulttuurikeskus PiiPoo. 

Toimintaa rahoittaa Euroopan sosiaalirahasto.

Kulttuuritoimituksen Päivi Vasara teki jutun siitä, mitä syntyy kun ei ole suorittamisen pakkoa. Voit lukea jutun täältä. Työn tuloksia voi tulla katsomaan Ohjaamolle arkisin ma-pe avoimien ovien aukioloaikoina eli pääsääntöisesti kello 13-16 välisenä aikana. TOSI-hanke päättyy 30.6.2023.

 

TOSI-KESÄ 2023 – tule kokemaan, kohtaamaan ja tekemään taidetta yhdessä  

Tosi-hanke järjestää kesäkuussa neljä kaikille avointa ja maksutonta taidetyöpajaa Tampereen Ohjaamossa yhteistyössä pirkanmaalaisten taidetoimijoiden kanssa!

Paikka: Tampereen Ohjaamo, Wellamo-tila

Aika: Klo 12-16 (ks. päivät alla)

Klo 12-13 Työpajan taiteilijaohjaajat tavattavissa Ohjaamon aulassa. Voit kysyä mitä vaan työpajan sisällöstä, taitelijan työstä tai vaikka keskustella työpajan taiteenlajista ja harrastusmahdollisuuksista Tampereella. Klo 13-16 työpaja Ohjaamon Wellamossa (Ohjaamon aulasta ohjataan perille, jos paikka ei ole tuttu)

 

Sirkusta! -työpaja to 1.6. klo 13-16

Sorin Sirkuksen työpajassa tutustutaan sirkuksen eri lajeihin ja kokeillaan sirkusvälineitä rennolla otteella. Työpajassa kokeillaan mm. tasapainoilua, jongleerausta ja pyramideja, mutta lennosta esitetyt toiveet ja ideat otetaan työskentelyssä ilomielin huomioon. Osallistuminen ei vaadi ennakkotaitoja sirkuslajeista tai -välineistä. Työpajaohjaajat Heli Sten ja Henri Kannisto ovat sirkuksen ja teatteri-ilmaisun moniottelijoita sekä esiintyjiä.  

Lue lisää Sorin Sirkuksesta.

 

Naamion takaa -teatterityöpaja ke 7.6. klo 13-16

Legioonateatterin naamiotyöpajassa tutustutaan matalalla kynnyksellä keholliseen ilmaisuun, naamioihin ja niiden käyttöön. Millaista on liikkua tilassa naamion kanssa, miten keholla voi ilmaista tunteita ja mitä kaikkea mykkä naamiohahmo voikaan ilmaista? Työpajassa kokeillaan laadukkaita poppius-naamioita Legioonateatterin naamioteatteriin erikoistuneen ohjaajan, toiminnanjohtaja Laura Järviluoman ja nuorten aikuisten parissa työskentelevän draamaohjaajan opastuksella. Tervetuloa kokeilemaan jotakin sellaista, mitä et varmasti ole ennen kokenut!

Lisätietoja:

Teatteri Metamorfoosi - Poppius-naamiot

Legioonateatteri

 

Säv.San.Sov. -musiikkityöpaja to 15.6.  klo 13-16

Kulttuuriosuuskunta Uulun työpajassa tutustutaan soittimiin eri puolilta maailmaa sekä tehdään kokeiluja runojen, improvisaatioon perustuvan sävellyksen ja sovituksen parissa. Osallistujat valitsevat porukalla syntyykö työpajassa oma biisi vai soiva runo. Työpajaa ohjaavat kansan- ja maailmanmusiikkikulttuureihin erikoistunut esiintyjä, muusikko ja käsikirjoittaja Petra Käppi sekä muusikko ja ääniteknikko Kari Lounela.

Lue lisää Kulttuuriosuuskunta Uulusta.

 

Kehossa, keholla -tanssi- ja liiketyöpaja ke 21.6. klo 13-16

Pirkanmaan tanssin keskuksen työpajassa tutustutaan tanssin, liikkeen ja aistiharjoitusten kautta jokaisen omaan keholliseen läsnäoloon. Pajassa voi löytää erilaisia tapoja liikkua tilassa, suhteessa itseen, muihin kehoihin ja ympäröivään maailmaan leikkien ja tosissaan. Työpajan ohjaavat tanssitaiteilijat Antti Marjakangas ja Essi Koivula. Lempeä Antti on somaattisiinmenetelmiin syventynyt kokenut ohjaaja, joka viimeistelee toimintaterapeutin opintojaan. Essille taide on kysymyksien etsimistä sekä leikin ja kauneuden löytämistä paikoista, joista niitä ei odota löytävänsä. 

Lue lisää Pirkanmaan tanssin keskuksesta.

 

Yhteystiedot

Veera Laurila
projektipäällikkö
THL
puh. 029 524 6644
sähköposti: etunimi.sukunimi@thl.fi

Pilvi Kuitu
toiminnanjohtaja
Kulttuurikeskus PiiPoo
puh. 0400 433 722
sähköposti: etunimi.sukunimi@kulttuuripiipoo.fi

Virpi Koskela
taiteilija-kehittäjä, projektisuunnittelija
Ohjaamo Tampere
puh. 041 731 0640
sähköposti: etunimi.sukunimi@tampere.fi

Ilkka Peltomaa
koordinaattori
Tampereen kaupunki
puh. 044 431 4522
sähköposti: etunimi.sukunimi@tampere.fi