Palvelut Palvelut

Oletko 15-29-vuotias nuori tai nuori aikuinen? Etsitkö töitä, mietitkö koulutus- tai uravaihtoehtoja, harrastusvaihtoehtoja tai pohditko, mistä aloittaa tulevaisuuden suunnittelu? Tule käymään Ohjaamossa! Meidän kauttamme sadat nuoret ovat löytäneet reittejä eteenpäin työelämässä ja opinnoissa, saaneet asunnon tai neuvoja, joilla suunnistaa eteenpäin. 

Asiakkaan palaute: "Olen saanut mahtavaa kannustusta ja palvelua asioissani."

Näin palvelemme:

  • Tule ilman ajanvarausta Ohjaamon neuvontaan ma-pe klo 12-15 osoitteeseen  Lummetie 2 B. Neuvonta sijaitsee nuorten monitoimitila Liidossa, Tikkurilan kirjaston lähellä. Näin löydät meille -video.
  • Jos haluat varata ajan etukäteen, voit tehdä sen soittamalla tai laittamalla viestiä numeroon  043 826 7466 (puhelin ja WhatsApp) tai sähköpostilla: ohjaamo@vantaa.fi.

Ajanvarauksettomassa neuvonnassa saat joka arkipäivä ohjausta pieniin ja suuriin kysymyksiin. Jos et tiedä, mistä aloittaa, aloita Ohjaamosta! Voit tavata neuvonnassa joka päivä myös Ohjaamon TE-asiantuntijan. Yleisneuvonnan lisäksi eri päivinä on erityisteemoja.

Ma: monikielinen maanantai

Ti: Pks Nuorisoasunnot ry:n työntekijä tavattavissa asumisasioissa

Ke: sosiaalialan työntekijä tavattavissa klo 12-14

To: Kelan työntekijä tavattavissa, Vantaan nuorten työpajatoiminnan esittelyä

Pe: Ohjaamon uraohjaaja vastaa kysymyksiin mm. jatko-opinnoista ja pääsykokeista

 

Suurin osa työntekijöistämme palvelee monipuolisesti työnhaussa ja koulutusasioissa ja tuntee muita nuorten palveluita. Tiimissämme on myös vahvaa osaamista ammatinvalinnanohjaukseen-, terveys-, talous- ja asumisasioihin liittyen. Heidän yhteystietonsa löydät tältä sivulta alempana.

Työnhaussa ja koulutukseen haussa voit olla yhteydessä seuraaviin työntekijöihimme:

Minna Räsänen, 043 8268 552, minna.rasanen(a)vantaa.fi

Annika Hiltunen, 050 3821 287, annika.hiltunen(a)te-toimisto.fi

Lauri Vartiala, 050 5716 653, lauri.vartiala(a)te-toimisto.fi

Kia Väisänen, 02950 25630, kia.vaisanen(a)te-toimisto.fi

Ida Pasanen, 02950 40095, ida.pasanen(a)te-toimisto.fi

Sofia Latvala, 050 5127 136, sofia.latvala(a)te-toimisto.fi

Riikka Oksanen, 050 3146 230, riikka.oksanen(a)vantaa.fi

Hanna Iso-Metsälä, 043 8266 584, hanna.iso-metsala(a)vantaa.fi

Priscille Hallama, 02950 40 387, priscille.hallama(a)te-toimisto.fi

Sirpa Kaikkonen, 040 582 9833, sirpa.kaikkonen(a)vantaa.fi

Kata Stenman, 02950 40 428, kata.stenman(a)te-toimisto.fi

Nita Aljansalo, 040 191 66 95, nita.aljansalo(a)vantaa.fi

KOULUTUS


Mietitkö jatkokoulutusta tai alanvaihtoa? Meiltä saat tietoa eri koulutusmahdollisuuksista eri koulutusasteille sekä ohjausta uravalintaan ja omien tavoitteiden kirkastamiseen. Käymme mielellämme kanssasi läpi, mitä eri koulutusvaihtoehdot tarkoittavat ja autamme hakemusten tekemisessä oppilaitoksiin.

Koulutusasioissa ota yhteyttä:

Ohjaamon palveluohjaajat ja asiantuntijat osaavat auttaa koulutusasioissa. Jos haluat pohtia alavalintaasi syvällisemmin ja tehdä tarvittaessa esimerkiksi siihen liittyviä testejä, ota yhteyttä Ohjaamon ammatinvalintapsykologiin Pia Valkealahteen, 0295 040 887, pia.valkealahti(a)te-toimisto.fi.

Jos sinua kiinnostaa opintojen tarkempi sisältö ja soveltuvuus tiettyihin opintoihin, voit ottaa yhteyttä uraohjaaja Katri Myllylään,  043 826 8701, katri.myllyla(a)vantaa.fi

 

RAHA-ASIAT


Mietityttävätkö raha-asiat tai tukikuviot? Ohjaamossa neuvomme raha-asioissa ja voimme esimerkiksi ottaa yhteyttä Kelaan kanssasi. Lisäksi Kela päivystää neuvonnassamme torstaisin klo 12-15.

Raha-asioihin liittyvissä asioissa ota yhteyttä:

Ohjaamon sosiaaliohjaaja Noomi Kojoon, 043 82 66 565, noomi.kojo(a)vantaa.fi.

 

ASUMINEN


Ohjaamosta saat tietoa ja apua asumiseen liittyvissä kysymyksissä, kuten asunnonhakemisessa ja asumisen tuissa. 

Pääkaupunkiseudun Nuorisoasunnot ry:n työntekijät päivystävät Ohjaamossa joka tiistai klo 12-15 asumiseen liittyvissä kysymyksissä.

Simonkodin asunnot Ohjaamon kautta

Ohjaamon kautta on myös mahdollista hakea asuntoa Simonkodin vanhusten hoivakodista, jossa nuorilla on oma kerroksensa. Asumiseen kuuluu kuukaudessa 1-5 tuntia vapaaehtoistyötä vanhusten kanssa.

Asumiseen liittyvissä asioissa ja myös Simonkylän asuntoihin liittyvissä tiedusteluissa ota yhteyttä: noomi.kojo(a)vantaa.fi.

 

TYÖ


Ohjaamosta saat monipuolista tukea työnhakuun. Sparraamme sinua tavoitteidesi kirkastamiseen ja työnhaun eri osa-alueisiin oman osaamisen sanoittamisesta hakuasiakirjojen tekemiseen ja erilaisten  työpaikkojen löytämiseen. Voit myös tavata työnantajia erilaisissa rekrytilaisuuksissa ja vinkkaamme eri mahdollisuuksista esim. työkokeiluun tai palkkatukityöhön. 

Työnhakuboostit

Järjestämme viikottain keskiviikkoisin ja torstaisin työnhakuboosteja, joissa harjoitellaan sinun työnhakuasi edistävien ansioluotteloiden ja hakemusten tekemistä. Voit myös harjoitella haastattelutilanteita. Lue lisää Facebookista.

Työnantajatreffit ja muut rekrytapahtumat

Autamme työnantajia ja nuoria työnhakijoita kohtaamaan toisensa. Järjestämme  muun muassa työnantajatreffejä, joissa tutustut yritykseen, joka juuri sillä hetkellä etsii itselleen uusia työntekijöitä. Kaikki hakijat haastatellaan, joten voit saada ohituskaistan töihin. Yritysyhteistyöasioissa voit ottaa yhteyttä yritysyhteistyön koordinaattori Elina Heikkiseen, 043 8268772, elina.heikkinen(a)vantaa.fi  ja asiantuntija Kalle Hellmaniin, 050 30 70093, kalle.hellman(a)te-toimisto.fi.

Monikielinen maanantai

Maanantaisin kello 12-15 Ohjaamossa on muun ohjauksen lisäksi tarjolla myös darin-, farsin-, arabian-, ranskan-, somalin-, viron- ja venäjänkielellä neuvontaa mm. työnhakuasioihin. Tavattavissa on myös R3 Maahanmuuttajanuorten tuki ry:n työntekijä ja parittomina viikkoina Vamos Vantaa. Monikielinen maanantai toteutetaan yhteistyössä seuraavien tahojen kanssa: Vantaan järjestörinki ry/Leinikki, R3 Maahanmuuttajanuorten tuki ry ja Vamos Vantaa. Lue lisää Facebook-sivuiltamme.

 

TERVEYS JA HYVINVOINTI


Onko viimeisestä terveystarkastuksesta aikaa tai haluatko keskustella terveyteesi tai esimerkiksi arjen suunnitteluun liittyvistä asioista? Ohjaamon terveysohjaajan kanssa voit tarkistaa terveyteesi liittyviä asioita ja käydä läpi esimerkiksi päivärytmiäsi. 

Terveysohjaaja Jasmiina Paunila: p. 040 193 7857, jasmiina.paunila(a)vantaa.fi

Terveysohjaaja Nelly Etelämäki, p. 043 82 52 485, nelly.etelamaki(a)vantaa.fi

 

 
 

Uutiskirje

Tilaa tästä linkistä uutiskirjeemme ja saat tietoa Ohjaamo Vantaan ajankohtaisista asioista 4-6 kertaa vuodessa.

 

Etsitkö edullista asuntoa?

Mikset muuttaisi omaan asuntoon Simonkodin vanhusten hoivakodin tiloihin lähelle Tikkurilaa? Vuokra on 390 euroa. Simonkodissa on tarjolla asuntoja alle 25-vuotiaille opiskeleville tai työssäkäyville nuorille. Nuoret asuvat omissa kerroksissaan ja asumiseen sisältyy 1-5 tuntia vapaaehtoistyötä kuukaudessa vanhusten kanssa, jonka voi toteuttaa esim. lukemalla lehteä tai ideoimalla jotakin uutta. Lue lisää asumisesta ja hae Simonkotiin. Lue myös Helenan kokemuksia Simonkodissa asumista.