Palvelut Palvelut

Oletko 15-29-vuotias nuori tai nuori aikuinen? Etsitkö töitä, mietitkö koulutus- tai uravaihtoehtoja, harrastusvaihtoehtoja tai pohditko, mistä aloittaa tulevaisuuden suunnittelu? Tule käymään Ohjaamossa! Meidän kauttamme sadat nuoret ovat löytäneet reittejä eteenpäin työelämässä ja opinnoissa, saaneet asunnon tai neuvoja, joilla suunnistaa eteenpäin. 

Asiakkaan palaute: "Olen saanut mahtavaa kannustusta ja palvelua asioissani."

Näin palvelemme:

  • Tule ilman ajanvarausta Ohjaamon neuvontaan ma-to klo 13-16 ja pe klo 12-15 osoitteeseen  Lummetie 2 B. Neuvonta sijaitsee nuorten monitoimitila Liidossa, Tikkurilan kirjaston lähellä. Näin löydät meille -video.
  • Jos haluat varata ajan etukäteen, voit tehdä sen soittamalla tai laittamalla viestiä numeroon  043 826 7466 (puhelin ja WhatsApp) tai sähköpostilla: ohjaamo@vantaa.fi.

Ajanvarauksettomassa neuvonnassa saat joka arkipäivä ohjausta pieniin ja suuriin kysymyksiin. Jos et tiedä, mistä aloittaa, aloita Ohjaamosta! Voit tavata neuvonnassa joka päivä myös Ohjaamon TE-asiantuntijan. Yleisneuvonnan lisäksi eri päivinä on erityisteemoja.

Ma: monikielinen maanantai

Ti: Pks Nuorisoasunnot ry:n työntekijä tavattavissa asumisasioissa, vuoroviikon Sininauhasäätiön pop up -asumisneuvontaa

Ke: sosiaalialan työntekijä tavattavissa klo 14-16

To: Vantaan nuorten työpajatoiminnan esittelyä

Pe: Ohjaamon uraohjaaja vastaa kysymyksiin mm. jatko-opinnoista ja pääsykokeista

 

Suurin osa työntekijöistämme palvelee monipuolisesti työnhaussa ja koulutusasioissa ja tuntee muita nuorten palveluita. Tiimissämme on myös vahvaa osaamista ammatinvalinnanohjaukseen-, terveys-, talous- ja asumisasioihin liittyen. Heidän yhteystietonsa löydät tältä sivulta alempana.

Työnhaussa ja koulutukseen haussa voit olla yhteydessä seuraaviin työntekijöihimme:

Minna Räsänen, 043 8268 552, minna.rasanen(a)vantaa.fi

Annika Hiltunen, 0295 040 256, annika.hiltunen(a)te-toimisto.fi

Lauri Vartiala, 0295 040 439, lauri.vartiala(a)te-toimisto.fi

Kia Väisänen, 02950 25630, kia.vaisanen(a)te-toimisto.fi

Ida Pasanen, 0295 040 095, ida.pasanen(a)te-toimisto.fi

Priscille Hallama, 0295 040 837, priscille.hallama(a)te-toimisto.fi

Suvi Tiihonen, 043 826 65 84, suvi.tiihonen(a)vantaa.fi

Noomi Kojo, 043 82 499 74, noomi.kojo(a)vantaa.fi

Sirpa Kaikkonen, 040 582 9833, sirpa.kaikkonen(a)vantaa.fi

KOULUTUS


Mietitkö jatkokoulutusta tai alanvaihtoa? Meiltä saat tietoa eri koulutusmahdollisuuksista eri koulutusasteille sekä ohjausta uravalintaan ja omien tavoitteiden kirkastamiseen. Käymme mielellämme kanssasi läpi, mitä eri koulutusvaihtoehdot tarkoittavat ja autamme hakemusten tekemisessä oppilaitoksiin.

Koulutusasioissa ota yhteyttä:

Ohjaamon palveluohjaajat ja asiantuntijat osaavat auttaa koulutusasioissa. Jos haluat pohtia alavalintaasi syvällisemmin ja tehdä tarvittaessa esimerkiksi siihen liittyviä testejä, ota yhteyttä Ohjaamon ammatinvalintapsykologiin Pia Valkealahteen, 0295 040 887, pia.valkealahti(a)te-toimisto.fi.

Jos sinua kiinnostaa opintojen tarkempi sisältö ja soveltuvuus tiettyihin opintoihin, voit ottaa yhteyttä Ohjaamon uraohjaajaan Jenni Siposeen, 043 82 68 701, jenni.siponen(a)vantaa.fi.

 

RAHA-ASIAT


Mietityttävätkö raha-asiat tai tukikuviot? Ohjaamossa neuvomme raha-asioissa ja voimme esimerkiksi ottaa yhteyttä Kelaan kanssasi.

Raha-asioihin liittyvissä asioissa ota yhteyttä:

Ohjaamon sosiaaliohjaaja Reija Pietiläiseen, 043 82 66 565, reija.pietilainen(a)vantaa.fi.

 

ASUMINEN


Ohjaamosta saat tietoa ja apua asumiseen liittyvissä kysymyksissä, kuten asunnonhakemisessa ja asumisen tuissa. 

Neuvonnan asumisen tiistaissa on paikalla asumisen asiantuntijoita klo 13-16. Tiistaissa vuorottelevat syksyn ajan Pääkaupunkiseudun Nuorisoasunnot ry:n työntekijät ja Sininauhasäätiön pop up -asumisneuvonnan työntekijät. He päivystävät päivystävät tiistaisin klo 13-16 asumiseen liittyvissä kysymyksissä.

Simonkodin asunnot Ohjaamon kautta

Ohjaamon kautta on myös mahdollista hakea asuntoa Simonkodin vanhusten hoivakodista, jossa nuorilla on oma kerroksensa. Asumiseen kuuluu kuukaudessa 1-5 tuntia vapaaehtoistyötä vanhusten kanssa.

Asumiseen liittyvissä asioissa ja myös Simonkylän asuntoihin liittyvissä tiedusteluissa ota yhteyttä: reija.pietilainen(a)vantaa.fi.

 

TYÖ


Ohjaamosta saat monipuolista tukea työnhakuun. Sparraamme sinua tavoitteidesi kirkastamiseen ja työnhaun eri osa-alueisiin oman osaamisen sanoittamisesta hakuasiakirjojen tekemiseen ja erilaisten  työpaikkojen löytämiseen. Voit myös tavata työnantajia erilaisissa rekrytilaisuuksissa ja vinkkaamme eri mahdollisuuksista esim. työkokeiluun tai palkkatukityöhön. 

Työnhakuboostit

Järjestämme viikottain keskiviikkoisin ja torstaisin työnhakuboosteja, joissa harjoitellaan sinun työnhakuasi edistävien ansioluotteloiden ja hakemusten tekemistä. Voit myös harjoitella haastattelutilanteita. Lue lisää Facebookista.

Työnantajatreffit ja muut rekrytapahtumat

Autamme työnantajia ja nuoria työnhakijoita kohtaamaan toisensa. Järjestämme  muun muassa työnantajatreffejä, joissa tutustut yritykseen, joka juuri sillä hetkellä etsii itselleen uusia työntekijöitä. Kaikki hakijat haastatellaan, joten voit saada ohituskaistan töihin. Yritysyhteistyöasioissa voit ottaa yhteyttä yritysyhteistyön asiantuntija Kalle Hellmaniin, 050 30700 93, kalle.hellman(a)te-toimisto.fi.

Monikielinen maanantai

Maanantaisin kello 13-16 Ohjaamossa on muun ohjauksen lisäksi tarjolla myös darin-, farsin-, ranskan-, somalin-, viron- ja venäjänkielellä neuvontaa mm. työnhakuasioihin. Tavattavissa on myös R3 Maahanmuuttajanuorten tuki ry:n työntekijä ja parittomina viikkoina Vamos Vantaa. Monikielinen maanantai toteutetaan yhteistyössä seuraavien tahojen kanssa: Vantaan järjestörinki ry/Leinikki, R3 Maahanmuuttajanuorten tuki ry ja Vamos Vantaa. Lue lisää Facebook-sivuiltamme.

 

TERVEYS JA HYVINVOINTI


Onko viimeisestä terveystarkastuksesta aikaa tai haluatko keskustella terveyteesi tai esimerkiksi arjen suunnitteluun liittyvistä asioista? Ohjaamon terveysohjaajan kanssa voit tarkistaa terveyteesi liittyviä asioita ja käydä läpi esimerkiksi päivärytmiäsi. 

Terveysohjaaja Jasmiina Paunila: p. 040 193 7857, jasmiina.paunila(a)vantaa.fi

Terveysohjaaja Nelly Etelämäki, p. 043 82 52 485, nelly.etelamaki(a)vantaa.fi

 

 

Uutiskirje

Tilaa tästä linkistä uutiskirjeemme ja saat tietoa Ohjaamo Vantaan ajankohtaisista asioista 4-6 kertaa vuodessa.

 

Etsitkö edullista asuntoa?

Mikset muuttaisi omaan asuntoon Simonkodin vanhusten hoivakodin tiloihin, lähelle Tikkurilaa? Vuokra on 390 euroa. Simonkodissa on tarjolla asuntoja alle 29-vuotiaille opiskeleville tai työssäkäyville nuorille. Nuoret asuvat omissa kerroksissaan ja asumiseen sisältyy 1-5 tuntia vapaaehtoistyötä kuukaudessa vanhusten kanssa, jonka voi toteuttaa esim. lukemalla lehteä tai ideoimalla jotakin uutta. Lue lisää Simonkylän esitteestä ja hae asukkaaksi. Kaksi asuntoa on vapaana ja etsimme niihin parhaillaan asukkaita!