Ryhmätoiminta - Ohjaamo Jyväskylä

 

Tällä sivulla on perusesittelyt ryhmistämme. Löydät tarkemmat tiedot yhteyshenkilöineen Nuorten Jyväskylän verkkosivuilta.

Ideanurkka

Ideanurkassa suunnitellaan ja toteutetaan projekteja yhdessä ryhmäläisten toiveiden mukaan, oli se sitten tapahtumia ja tempauksia toisille nuorille, somekokonaisuuksia tai jotain ihan muuta. Osallistuminen ei vaadi erityistaitoja tai pitkäaikaista sitoutumista.

Ryhmäläiset ovat myös mukana kehittämässä nuorten palveluita Jyväskylässä. Tapaamiskerroilla voidaan välillä esimerkiksi vastata nuorille suunnattuihin kyselyihin tai kommentoida erilaisia nuorille suunnattuja materiaaleja ja muita kokonaisuuksia.

Gay+ Club

Nuorten talon Gay+ Club on 13-29-vuotiaille seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjen edustajille suunnattu avoin ryhmä. Ryhmän toiminta on vapaamuotoista ajanviettoa, tarjolla on kahvia/teetä ja mahdollisuus pelailla esimerkiksi erilaisia lautapelejä muun rupattelun lomassa. Ryhmään osallistuminen ei vaadi sitoutumista. Kävijöillä on mahdollisuus esittää omia toiveitaan tapaamisten sisältöihin liittyen.

Ryhmässä noudatetaan turvallisemman tilan periaatteita ja toimintaan osallistuminen on maksutonta. Ryhmään osallistuminen ei vaadi ilmoittautumista tai sitoutumista.

Nuoret äidit

Nuoret äidit -ryhmä kokoontuu muista ryhmistämme poiketen Veturitalleilla (Veturitallinkatu 6) perjantaiaamuisin klo 10-12.

Ryhmään ovat tervetulleita mukaan kaikki alle 25-vuotiaat äidit. Voit vielä odottaa lastasi tai tulla mukaan maksimissaan 12kk:n ikäisen vauvan kanssa. Tiedossa on kahvittelua, vertaistukea ja vierailijoita. Ryhmässä voi käydä silloin, kun se itselle tai vauvalle on mahdollista. 

Voimauttava ryhmä jännittäjille

Nuorten talon jännittäjäryhmä on kahdeksan kerran maksuton pienryhmä 18–29-vuotiaille, joiden arkea jännittäminen haastaa. 

Ryhmässä opetellaan taitoja jännittämisen hallintaan sekä vahvistetaan itsetuntemusta ja itsemyötätuntoa, ja saadaan vertaistukea. Osallistujia ryhmään otetaan enintään kahdeksan ja kokoonpano pysyy samana koko ryhmän ajan. Ryhmäkertoihin kuuluu itsenäisesti tehtäviä välitehtäviä ja altistusharjoittelua. Ryhmän tavoitteena on oppia suhtautumaan omaan jännittämiseen hyväksyvämmin. Jännittämisestä ei tarvitse vapautua, mutta sen kanssa on hyvä oppia elämään.

Ryhmässä käsiteltäviä teemoja ovat: 

 • Jännittämiseen liittyvät tuntemukset ja jännitystilanteet
 • Stressin, ahdistuneisuuden ja jännittyneisyyden yhteys 
 • Toimintatapojen ja suhtautumisen merkitys 
 • Jännittämisen taustatekijät
 • Minäkuva ja itsesäätely 
 • Sosiaaliset suhteet

Hyvinvointiryhmä

Hyvinvointiryhmä on tarkoitettu 18–29-vuotiaille nuorille aikuisille, jotka kaipaavat vertaistukea ja vinkkejä oman hyvinvointinsa tueksi. Ryhmän tavoitteena on vahvistaa itsetuntemusta ja antaa eväitä oman hyvinvoinnin vaalimiseen.

Hyvinvointiryhmään voit osallistua hyvin erilaisten hyvinvoinnin haasteiden kanssa, jo silloin kun havaitset omassa hyvinvoinnissaan pieniä haasteita. Ryhmässä keskustellaan mm. stressistä, tutkitaan omia voimavaroja ja selviytymiskeinoja sekä kokeillaan kehoa ja mieltä rauhoittavia harjoituksia. Ryhmän toiveiden mukaisesti voimme myös jalkautua luontoon tai tehdä jotain muuta hyvinvointia edistävää yhdessä. Ryhmään osallistuminen edellyttää sitoutumista ja halua työskennellä oman hyvinvointinsa eteen. 

Ryhmässä käsitellään seuraavia aiheita

 • Hyvinvoinnin lähteillä
 • Tässä ja nyt
 • Toimiva arki
 • Stressi haltuun
 • Ajatuksen voima
 • Itsemyötätunto