Ryhmätoiminta - Ohjaamo Jyväskylä

Ideanurkka

Ideanurkka on kaikille alle 30-vuotiaille suunnattu ryhmä, joka ei vaadi sitoutumista tai erityistaitoja. Innostuneisuus ja halu tutustua uusiin ihmisiin riittää.

Ideanurkassa toteutetaan ja ideoidaan yhdessä esimerkiksi tapahtumia, viestintää, videoita, podcasteja sekä ollaan mukana kehittämässä nuorten palveluita Jyväskylässä. Sisältö muotoutuu sen mukaan, mitä nuoret itse haluavat tehdä.

Kevätkausi starttaa helmikuussa 2024. Mukana voit olla oman mielenkiinnon mukaan. Merkkaa kalenteriisi seuraavat keskiviikkoiltapäivät:
14.2., 28.2., 13.3., 27.3., 10.4., 24.4., 8.5. ja 22.5. klo 16-18.
 

Jos kiinnostuit tai haluat lisätietoja ryhmästä, otathan yhteyttä Ohjaamon nuorisonohjaaja Veeraan (050 449 1225).

Voimauttava ryhmä jännittäjille

Nuorten talon jännittäjäryhmä on kahdeksan kerran maksuton pienryhmä 18–29-vuotiaille, joiden arkea jännittäminen haastaa. Ryhmässä opetellaan taitoja jännittämisen hallintaan sekä vahvistetaan itsetuntemusta ja itsemyötätuntoa. Ryhmä tarjoaa myös vertaistukea.

Kevään ryhmä starttaa 19.3.! Kaikki ryhmästä kiinnostuneet pyydetään juttelutuokioon ohjaajien kanssa, jossa kartoitetaan nuoren tarpeita ja nuori pääsee tutustumaan ohjaajiin etukäteen.

Osallistujia on enintään kahdeksan, ja kokoonpano pysyy samana koko ryhmän ajan. Ryhmään kuuluu itsenäisesti tehtäviä välitehtäviä ja altistusharjoittelua. Ryhmän tavoitteena on oppia suhtautumaan omaan jännittämiseen hyväksyvämmin. Jännittämisestä ei tarvitse vapautua, mutta sen kanssa on hyvä oppia elämään. 

Ryhmässä käsiteltäviä teemoja ovat: 

 • Jännittämiseen liittyvät tuntemukset ja jännitystilanteet
 • Stressin, ahdistuneisuuden ja jännittyneisyyden yhteys 
 • Toimintatapojen ja suhtautumisen merkitys 
 • Jännittämisen taustatekijät 
 • Minäkuva ja itsesäätely 
 • Sosiaaliset suhteet

Ryhmä kokoontuu tiistaisin klo 13.30-15.30 aikavälillä 19.3.-14.5. Ilmoittauduthan mukaan 8.3. mennessä!

Yhteydenotot, ilmoittautumiset ja kyselyt:

 • Laura Varjamo 
  laura.varjamo(at)hyvaks.fi
  040 185 9808

Lämpimästi tervetuloa mukaan!


 

 

  

Gay+ Club

Nuorten talon Gay+ Club on 13-29-vuotiaille seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjen edustajille suunnattu avoin ryhmä. Ryhmän toiminta on vapaamuotoista ajanviettoa, tarjolla on kahvia/teetä ja mahdollisuus pelailla esimerkiksi erilaisia lautapelejä muun rupattelun lomassa. Ryhmään osallistuminen ei vaadi sitoutumista. Kävijöillä on mahdollisuus esittää omia toiveitaan tapaamisten sisältöihin liittyen.

Ryhmässä noudatetaan turvallisemman tilan periaatteita ja toimintaan osallistuminen on maksutonta. Ryhmään osallistuminen ei vaadi ilmoittautumista tai sitoutumista.

Kokoonnumme keväällä Nuorten talolla seuraavina maanantai-iltapäivinä klo 16-18: 26.2., 18.3., 13.5. ja 17.6.

Lisätiedot: nuorisonohjaaja Outi p. 050 478 2578 (wa, signal)