Projektiraha - Ohjaamo Kotka

Projektiraha

Järjestättekö tapahtuman? Kuvaatteko elokuvan? Tuunaat kerhotilan? Muita hyviä ideoita?

Hakekaa rohkeasti projektirahaa toteuttaaksenne ideanne! Tarvitsette vain vähintään kolmen nuoren ryhmän ja hyvän idean. Projektirahaa on mahdollista saada projektista riippuen 100-500€.

Projektirahaa haetaan vapaamuotoisella kirjallisella hakemuksella. Nuorisotyön yksikölle osoitettu hakemus toimitetaan Kotkan kaupungin kirjaamoon osoitteella Kustaankatu 2, 48100 Kotka tai sähköpostilla osoitteeseen kirjaamo@kotka.fi.

Mikäli tarvitset apua hakemuksen tekoon, tule Ohjaamoon tai ota meihin yhteyttä ohjaamo@kotka.fi 

 

Toteutuneet projektit

#MYMATCH 21.-22.4.2017

#MYMATCH oli 21.4-22.4 Kotkassa ensi-iltansa sai iso tanssishow, joka kertoi nykyajan rakkaustarinasta; Tinderistä. Dance Palette oli vuoden ajan kehittänyt esitystä, joka sisälsi ison kasan tanssijoita, monta useaa lajia sekä n.30 eri koreografiaa. Tarinaa vietiin tanssin ja musiikin avulla eteenpäin ja ohjelmassa oli myös liveartisteja. Show sai projektirahaa tanssiasuihin ja tapahtuman järjestelyihin.


BMX-pyöräilijöiden ramppi/esiintymislava

BMX -pyöräryhmä rakensi ramppia ja esiintymislavaa Hovinsaaren Pyöräpajan halliin. 

Rakentaminen maksoi noin 1200 € ja he saivat projektirahaa 400 €.


Rakennusvaiheen kuva.


Kohtaamisia Kotkassa 28.10.2017

Kohtaamisia järjestettiin Katariinan meripuistossa. Tapahtuman tarkoituksena oli kohdata ihmisiä ja selättää yksinäisyys. Tapahtumaan osasllistui satoja ihmisiä sateisesta säästä huolimatta. Paikalla oli esiintyjiä mm. Otso-nalle sekä tarjolla hernekeittoa, kahvia, pullaa ja tikkareita. "Kohtaamisisa Kotkassa kutsuu kaikki Katariinaan viettämään päivää, jolloin kukaan ei ole yksin. Kannustamme kaikkia kutsumaan rohkeasti mukaan naapureita, vanhuksia, yksinäisiä susia, vanhoja tuttavia... Päivä on täynnä kohtaamisia, välittämistä, tutustumista ja yhteisiä hetkiä tunnelmavalaistussa meripuistossa."

Kohtaamisia sai 500€ tapahtuman järjestämiseen.

  
 

Länsipirtin Open mic

Länsipirtti järjesti 19.6. Avoin mikki/Avoin stage -tapahtuman kaiken ikäisille.

"Tapahtuma meni oikein kivasti ja porukkaa tuli mukavasti paikalle ihan pikkuisista vanhempiin."

"Elokuun tapahtuma (28.8.) on suunniteltu toimivan samalla konseptilla kuin nyt tämä ensimmäinenkin oli. Eli nuorisolle suunnattu koko perheen musiikillisena ilotteluna oleva tapahtuma, johonka kaikki ovat tervetulleita ikään katsomatta." 

Projektirahaa länsipirtti sai kahden Open mic-illan järjestämiseen 500€.

Länsipirtin Open Mic Part 2

Länsipirtti järjesti toisen Open mic-tapahtuman 28.8. Ilmeisesti edellisen tapahtuman jälkeen sana oli kiirinyt, ja toiseen tapahtumaan paikalle löysi noin 50 ihmistä. Tapahtumaa jopa jatkettiin tunnilla, sillä musiikkia riitti koko illaksi. Nuoria muusikoita saapui paikalle Miehikkälästä asti. 

  
 

 

TCT:n keikka Kotkassa 4.3.2016

Halusimme lempibändimme Kotkaan keikalle ja otimme nuorisotila Vessun ohjaajiin yhteyttä. Sovimme heidän kanssaan, että kun nuorisotilat muuttavat tammikuussa 2015 uusiin tiloihin, niin pohdimme sitten asiaa uudelleen. Alkuvuodesta 2015 Vessun muutettua nimensä Kulmaksi ja tilojen siirryttyä Karhulantielle, sovimme tapaamisen ohjaajien kanssa ja mietittiin tavoitteet projektille ja miten niihin päästäisiin. Pähkäiltiin myös miten voisimme kerätä rahaa kustannuksiin.

Olimme apuohjaajina 5. -  6. luokkalaisten kerhossa Kulmalla, yritimme saada sponsoreita ja mietimme miten muuten voisimme hankkia rahaa (mm. myyjäiset).  Karkin ja keksien myynnillä saimme suurimman osan keikkakuluista katettua ja myöhemmin saimme kaupungilta 500 € avustuksen keikan järkkäämiseksi.

Teimme bändin kanssa esiintymissopimuksen, hankimme järkkärit, huviluvan ym. ohjaajien avustuksella Paikallinen räppäri Neemu tarjoutui lämppäämään maksutta. Keikkapäivämääräksi sovimme pe 4.3. kulttuuritalo Greippiin. Kävimme tutustumassa paikkaan ja mietimme työnjakoa kuka tekisi ja mitä ennen konserttia ja sen aikana.

Keikkapäivänä teimme ruokaa, siivoilimme, otimme valokuvia, olimme narikassa ja lipunmyynnissä. Keikalla oli yhteensä vähän päälle 100 osallistujaa. Pääsimme vielä tapaamaan bändiä backstagelle Meet&Greettiin. Bändin oli tarkoitus käydä Kotkan Ohjaamossa mainostamassa keikkaa ennen esiintymistä, mutta aikataulu oli liian tiukka ja vierailu jäi tekemättä.

Kiva kokemus, mutta karkkien ja keksien myyminen toi välillä paineita. Välillä hermot menivät, kun emme ryhmänä olleet aina samaa mieltä asioista. Keikan jälkeen stressi alkoi purkautumaan ja olo oli helpottunut.

Olisi mukavaa joskus vielä uudelleen järjestää tämänkaltainen tapahtuma.


 

Rock Criminals, Fallen Beyond & Blacktrich Bändi-ilta Greipissä 29.4.2016

Blacktrich järjesti 29.4. nuorten bändi-illan Greipissä, jossa lauteita lämmittelivät Rock Criminals ja Fallen Beyond.
Projektirahaa nuoret saivat 300€.
Projektirahalla rahoitettiin myös miksaaja ja julisteet sekä backstage-tarjoilu.

"Bändi-ilta on nyt ohitse ja omasta mielestäni se ei paremmin olisi voinut mennä!"